Podijeli
 • 36
 •  
 •  
 •  
  36
  Shares

U noći s ponedjeljka na utorak ponovno je oštećen spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu. Netko je crnim sprejem napisao ‘Bandić lopov’ i ‘Mila’-“ ime djevojčice koja je posljednjih dana bila u središtu pozornosti”. Zanimljivo je da je ovo već treći incident skrnavljenja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Spominjala se i solna kiselina.

Ovo je već treći put da se Tuđmanov spomenik kod koncertne dvorane Vatroslav Lisinski u kratkom roku našao na meti vandala otkad je postavljen. Prvo ga je početkom godine pošarao Filip Drača (24) koji je nacrtao srp i čekić. Sredinom veljače spomenik su gađali jajima, a tada se pretpostavljalo da će spomenik morati na popravak jer su, kako su tada naveli- jaja nagrizla broncu.

POGLEDAJTE VIDEO

Autor videa 24.sata.hr

Policija je obavila očevid, a grafit je ubrzo uklonjen.

Necivilizirani postupci svih dosadašnjih aktera skrnavljenja spomenika Franji Tuđmanu samo su dokaz sa kolikom se količinom mržnje i nepoštivanja prema prvom hrvatskom predsjedniku susrećemo u novijoj hrvatskoj povijesti.

Međutim -ostaje samo konstatacija da je postament spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu postao mjesto za iživljavanje nekih idiota koji niti ne znaju da je Franjo tuđman bio , ne samo prvi hrvatski predsjednik, već i zapovjednik oružanih snaga RH u obrani od srbočetničkog i JNA jugokomunističkog agresora čiji podmladak to upravo danas i radi. Reklo bi se; ništa neočekivano, kad svi jako dobro znademo u kakvoj državi živimo i tko je sve, upravo zahvaljujući Franji Tuđmanu rehabilitiran a borio se protiv Hrvatske. Po svemu sudeći onih 25 tisuća četnika i agresora koje je rehabilitirao upravo Tuđman su se nakotili i sad im baš čovjek, njegov (spomenik) koji im nije htio njihove roditelje (agresore) na Hrvatsku sudski goniti, već im je dozvolio da i dalje slobodno žive u Hrvatskoj, jako smeta.Ne pitaju li se možda ti vandali, jugonostalgičari i komunisti;  što bi bilo da je Tuđman drugačije odlučio?

No bilo kako bilo, iz svega do sad viđenog i mlake rekacije hrvatskih vlasti, policije i pravosuđa, za očekivati je da će ovaj spomenik i nadalje biti metom (zidom za iživljavanje) istih koji ne priznaju različitosti u razmišljanju, ponašanju i svemu drugom, već jedino onu davno izrečenu krilaticu od ex predsjednika Vlade “Mi ili oni”!?

M.M.


Podijeli
 • 36
 •  
 •  
 •  
  36
  Shares

6 KOMENTARI

 1. Da je nekome u interesu zaštititi spomenik od vandalizma , stavio bi kameru i sutra samo pokucaš na vrata ! Samo mi znamo ko nam kroji politiku oni smimaju ko će uzviknuti :ZA DOM , SPREMNI !

 2. Zločesti ljudi možete sarat ,rušiti i pljuvati spomenike ali nikada ONO ŠTO JE ON STVORIO SA SVOJIM NARODOM NEĆETE SRUŠITI…muke na vama a samo gorite sami sa sobom,..žao mi je vaše jadne životne borbe koja vas neće napustiti dok ste zivi samo zato sto vam mržnja izjeda dušu!😢

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

jedan × 5 =