VIDEO Spomenik Franji Tuđmanu opet na meti vandala: Crnim sprejem napisali ‘Bandić lopov’ i ‘Mila’!

No bilo kako bilo, iz svega do sad viđenog i mlake rekacije hrvatskih vlasti, policije i pravosuđa, za očekivati je da će ovaj spomenik i nadalje biti metom istih koji ne priznaju različitosti u razmišljanju, ponašanju i svemu drugom, već jedino onu davno izrečenu krilaticu od ex predsjednika Vlade "Mi ili oni"!?...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

U noći s ponedjeljka na utorak ponovno je oštećen spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu. Netko je crnim sprejem napisao ‘Bandić lopov’ i ‘Mila’-“ ime djevojčice koja je posljednjih dana bila u središtu pozornosti”. Zanimljivo je da je ovo već treći incident skrnavljenja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Spominjala se i solna kiselina.

Ovo je već treći put da se Tuđmanov spomenik kod koncertne dvorane Vatroslav Lisinski u kratkom roku našao na meti vandala otkad je postavljen. Prvo ga je početkom godine pošarao Filip Drača (24) koji je nacrtao srp i čekić. Sredinom veljače spomenik su gađali jajima, a tada se pretpostavljalo da će spomenik morati na popravak jer su, kako su tada naveli- jaja nagrizla broncu.

POGLEDAJTE VIDEO

Autor videa 24.sata.hr

Policija je obavila očevid, a grafit je ubrzo uklonjen.

Necivilizirani postupci svih dosadašnjih aktera skrnavljenja spomenika Franji Tuđmanu samo su dokaz sa kolikom se količinom mržnje i nepoštivanja prema prvom hrvatskom predsjedniku susrećemo u novijoj hrvatskoj povijesti.

Međutim -ostaje samo konstatacija da je postament spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu postao mjesto za iživljavanje nekih idiota koji niti ne znaju da je Franjo tuđman bio , ne samo prvi hrvatski predsjednik, već i zapovjednik oružanih snaga RH u obrani od srbočetničkog i JNA jugokomunističkog agresora čiji podmladak to upravo danas i radi. Reklo bi se; ništa neočekivano, kad svi jako dobro znademo u kakvoj državi živimo i tko je sve, upravo zahvaljujući Franji Tuđmanu rehabilitiran a borio se protiv Hrvatske. Po svemu sudeći onih 25 tisuća četnika i agresora koje je rehabilitirao upravo Tuđman su se nakotili i sad im baš čovjek, njegov (spomenik) koji im nije htio njihove roditelje (agresore) na Hrvatsku sudski goniti, već im je dozvolio da i dalje slobodno žive u Hrvatskoj, jako smeta.Ne pitaju li se možda ti vandali, jugonostalgičari i komunisti;  što bi bilo da je Tuđman drugačije odlučio?

No bilo kako bilo, iz svega do sad viđenog i mlake rekacije hrvatskih vlasti, policije i pravosuđa, za očekivati je da će ovaj spomenik i nadalje biti metom (zidom za iživljavanje) istih koji ne priznaju različitosti u razmišljanju, ponašanju i svemu drugom, već jedino onu davno izrečenu krilaticu od ex predsjednika Vlade “Mi ili oni”!?

M.M.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

6 KOMENTARI

  1. Da je nekome u interesu zaštititi spomenik od vandalizma , stavio bi kameru i sutra samo pokucaš na vrata ! Samo mi znamo ko nam kroji politiku oni smimaju ko će uzviknuti :ZA DOM , SPREMNI !

  2. Zločesti ljudi možete sarat ,rušiti i pljuvati spomenike ali nikada ONO ŠTO JE ON STVORIO SA SVOJIM NARODOM NEĆETE SRUŠITI…muke na vama a samo gorite sami sa sobom,..žao mi je vaše jadne životne borbe koja vas neće napustiti dok ste zivi samo zato sto vam mržnja izjeda dušu!?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

sedam + 18 =