Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Saborski zastupnik HDZ-a i Zagovornik “Marakeške Deklaracije” HDZ-ovac Miro Kovač izjavio je u subotu u Splitu vezano za tvrdnje razrješenog  bivšeg savjetnika predsjednice Republike, Mate Radeljića da je SOA upletena u njegovo razrješenje, kako situaciju “treba  dedramatizirati”, i da je hrvatska predsjednica donijela odluku o promjeni strukture savjetnika u svom uredu, na što ima pravo prema propisima i zakonima.

-(OVAJ VIDEO TREBATE VIDJETI) JE LI MIRO KOVAČ OTKRIO PRAVO LICE!?- POGLEDAJTE NEVJEROJATAN EPILOG SJEDNICE ODBORA O MARAKEŠU

Podsjetio je i da je Sigurnosno-obavještajna agencija  (SOA) sinoć reagirala priopćenjem na Radeljićeve tvrdnje, u kojem navodi kako “SOA svoje zadaće obavlja u skladu s Ustavom RH, pripadajućim zakonima, kao i godišnjim smjernicama za rad sigurnosno-obavještajnih agencija koje donosi Vijeće za nacionalnu sigurnost”.

U priopćenju je također navedeno da “o svim relevantnim saznanjima SOA izvješćuje državni vrh” i da je “osim zaštite ustavnog poretka, jedna od zadaća SOA-e i zaštita sigurnosti državnih tijela te protuobavještajna zaštita najviših institucija Republike Hrvatske”, a te zadaće SOA “provodi kontinuirano i profesionalno”.

Vezano za Radeljićeve navode Kovač je rekao kako pretpostavlja da će se o tome oglasiti i Ured predsjednice.

“Treba dedramatizirati i čekati da se Ured predsjednice o tome oglasi. Gospođa predsjednica je donijela odluku o promjeni strukture savjetnika u svom uredu, ima pravo na to prema propisima i zakonima. Naravno ne ide to uvijek bezbolno, a o stvarima koje su nezgodne, ili barem tako izgleda javnosti, pretpostavljam da će se oglasiti Ured predsjednice”, kratko je rekao novinarima saborski zastupnik i predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Kovač, koji je danas u Splitu sudjelovao na konferenciji za medije zastupnika HDZ-a iz IX. i X. izborne jedinice.

Na pitanje kakvi su odnosi Vlade RH s predsjednicom Republike kaže da su i predsjednica Grabar-Kitarović u sinoćnjem intervjuu HTV-u, kao i predsjednik Vlade, rekli “da su odnosi kvalitetni”, dobri i cilj je sljedeće godine pobijediti na predsjedničkim izborima.

Sve je jasno čemu zaokret na Pntovčaku-uvjet

Vezano za predsjedničke izbore rekao je da ako se predsjednica Grabar-Kitarović izjasni o svojoj kandidaturi, imat će podršku HDZ-a te u tom slučaju očekuju da pobijedi na izborima na čemu će i raditi.

Podsjetimo,predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović smijenila je svog najdugovječnijeg savjetnika Matu Radeljića. Istovremeno, na Pantovčak je stigla kontraverzna Mirjana Hrga.

POSLUŠAJTE ŠTO MIRJANA HRGA GOVORI O DUBROVNIKU-HRVATI NEMAJU NIŠTA S DUBROVNIKOM KAŽE HRGA…VIDEO

( ŠOKANTAN VIDEO) MIRJANA HRGA: HRVATI NEMAJU NIŠTA S DUBROVNIKOM!… NOVOIMENOVANA SAVJETNICA PREDSJEDICE GRABAR KITAROVIĆ MIRJANA HRGA PORUČILA HRVATIMA I POLITIČKIM HRVATIMA-VI NEMATE NIŠTA S DUBROVNIKOM!…

O razlozima i motivima svoje smjene Mate Radeljić odlučio se oglasiti putem posebnog priopćenja, a u kojem je istaknuo i ulogu SOA-e.

“Odluku o mom razješenju priopćio mi je 5.12.2018. u kafiću “Torte i to”, Grahorova 5, u Zagrebu, šef kabineta ravnatelja SOA-e Davor Franić. Taj dan (srijeda) bio sam u Sisku s Predsjednicom Republike u sklopu izmještenog ureda. Franić me nazvao oko 13 sati sa zamolbom da se hitno sastanemo nakon što se vratim iz Siska. Sastali smo se u 18 sati. Odmah na početku razgovora rekao mi je da je od ravnatelja SOA-e Daniela Markića dobio zadatak da obavi sa mnom razgovor, a da je Markić taj zadatak dobio od Predsjednice Republike. Priopćio mi je da Predsjednica ide u rekonstrukciju ureda i da ja neću više biti njezin savjetnik. Rekao mi je da mu je jako neugodno što je on dobio tu zadaću, ali da je mora izvršiti. U daljnjem tijeku razgovora posebno je naglasio kako mi mora dati do znanja da će, citiram,“Služba u svakom pogledu štititi Predsjednicu od mog mogućeg negativnog djelovanja nakon što odem iz Ureda i da je spreman, ako dobije takav zadatak, i autom se zabiti u mene”, među ostalim je priopćio Radeljić.H/

T.H.Vezane vijesti;

-(OVAJ VIDEO TREBATE VIDJETI) JE LI MIRO KOVAČ OTKRIO PRAVO LICE!?- POGLEDAJTE NEVJEROJATAN EPILOG SJEDNICE ODBORA O MARAKEŠU

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

14 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

šesnaest + 8 =