VIDEO Whittaker nakon pet rundi sjajne borbe uvjerljivo savladao Gasteluma. Pogledajte kako je precizno pogađao Gasteluma…

Jednu od najimpresivnijih izvedbi u karijeri upisao je Robert Whittaker protiv Kelvina Gasteluma, u glavnoj borbi UFC on ESPN 22 priredbe...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

foto-screenshot
Bivši prvak potvrdio je svojom izvedbom kako je revanš protiv Adesanye ono što se treba dogoditi…

Jednu od najimpresivnijih izvedbi u karijeri upisao je Robert Whittaker protiv Kelvina Gasteluma, u glavnoj borbi UFC on ESPN 22 priredbe. Pet rundi vrlo uzbudljivog okršaja, prepunog akcije, protekao je u njegovoj udaračkoj dominaciji, iako se nikako ne može reći da je Gastelum bio samo prolaznik. Kelvin je do posljednje sekunde bio aktivno u borbi, prezentirao je impresivnu izdrživost te je tražio udarac kojim bi preokrenuo situaciju u svoju korist, no protiv sebe je ovog nedjeljnog jutra imao fenomenalnog protivnika.

Sam početak jasno je svima dao do znanja da će ovdje u pitanju biti uzbudljiva borba. Obojica su odabrali standup-boks i to uz agresivniji pristup, no u prvoj rundi su još uvijek dobro radile eskivaže, pa čistih pogodaka nije bilo previše. No, Australac je pogađao više i preciznije, uključujući udarac koji je Gasteluma djelomično uzdrmao, a rundu je potvrdio uspješnim rušenjem. U drugoj rundi se Whittaker opušta i počinje raditi ono što zna najbolje. Ulaziti u kombinacije i brzo izlaziti iz njih, uz vrhunsko kretanje glave.

Radio je tako štetu Gastelumu, a svakim udarcem kao da je više dobivao na samopouzdanju. Drugu rundu također je potvrdio rušenjem, da bi u trećoj odradio možda i najdominantniju boksačku izvedbu u ovoj borbi. Četvrta runda nije se nešto previše razlikovala od treće, osim jednog kratkog rušenja Gasteluma, dok je u petoj Whittaker krenuo kao i do tada, no prepoznao je priliku da dva puta odvede borbu na pod i tako potroši što više vremena do svoje uvjerljive pobjede. 50-45 rekla su sva tri suca i sad ne preostaje ništa drugo nego Whittakeru dati revanš protiv Israela Adesanye. Od poraza u njihovoj prvoj borbi, “Reaper” je naslagao Darrena Tilla, Jareda Cannoniera te sad Gasteluma, a u svakoj je borbi izgledao sve bolje.

UFC on ESPN 22 – Rezultati

Robert Whittaker def. Kelvin Gastelum – jednoglasna sudačka odluka
Andrei Arlovski def. Chase Sherman – jednoglasna sudačka odluka
Jacob Malkoun def. Abdul Razak Alhassan – jednoglasna sudačka odluka
Tracy Cortez def. Justine Kish – podijeljena sudačka odluka
Luis Peña def. Alexander Munoz – podijeljena sudačka odluka

Alexander Romanov def. Juan Espino – tehnička podijeljena sudačka odluka
Jessica Penne def. Lupita Godinez – podijeljena sudačka odluka
Gerald Meerschaert def. Bartosz Fabiński – SUB (R1 2:00)
Austin Hubbard def. Dakota Bush – jednoglasna sudačka odluka
Tony Gravely def. Anthony Birchak – TKO (R2 1:31)

D.J.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

devet − četiri =