(VIDEO) VUKOVI 9. GARDIJSKA BRIGADA: NOVI NARAŠTAJ “VUKOVA” SVEČANO PRIMA CRNE BERETKE !

Svečanosti su uz roditelje i prijatelje nazočili veterani Devete gardijske brigade "Vukovi"...

Podijeli

U četvrtak 29 listopada 2020 godine na povijesnom za Liku i Hrvatsku Ljubovu, pored spomenika poginulim herojima, novi naraštaj devete gardijske brigade „VUKOVI“ primaju crne beretke te tako postaju pripadnici iste…

Grb Devete gardijske

Svečanosti su uz roditelje i prijatelje nazočili veterani Devete gardijske brigade “Vukovi”.

screenshot you tube

Ovo je prvi puta da na ovom povijesnom i tužnom mjestu prisegu polaže jedan od novih naraštaja Devete gardijske, no nadam se da će se to preći u praksu ubuduće i postati tradicionalno.

Ceremoniju svečane predaje crnih beretki i stupanja u profesionalni sastav Hrvatske vojske predvodio je zapovjednik 9. motorizirane brigade brigadir Dražen Resler, uz zapovjednika gospićke bojne bojnika Antonia Tokića i predsjednika Kluba ratnih veterana 9. gbr. „Vukovi“ umirovljenog bojnika Antonija Šebalja.

Beretke koje su u ratu i miru bile i ostale simbol hrvatskog prkosa, hrabrosti i ustrajnosti danas su bile posložene ispod uklesanih imena hrvatskih branitelja poginulih na području planine Ljubovo, jednoj od najtežih dijelova ličke bojišnice u VRO „Oluja“.

Pogledajte video upriličene svečanosti dodjela crnih beretki

Ovo je svečani trenutak dodjele crnih beretki novom naraštaju Devete gardijske “Vukovima”. Svečani trenutak se dogodio na Ljubovu, pored spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u vojno redarstvenoj akciji “Oluja”…

Autor / Teksta i video- Mijo Jajić


Podijeli