(VIDEO) Vukovarski branitelj Marijan Živković: ‘Plenkoviću moji sinovi nisu poginuli za ovakvu Hrvatsku!’

Živković: Plenkoviću, pogledaj slike mojih sinova!...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

VIDEO! Marijan Živković ekskluzivno za Bujicu: “Plenkoviću, pogledaj slike mojih sinova, oni nisu poginuli za ovakvu Hrvatsku!“

KAJKIĆ O SLUČAJU ŽIVKOVIĆ: – Ubojice Marijanovih sinova slobodno šeću Vukovarom, a njemu sude zbog razbijanja ploče!

 CULEJ O SLUČAJU ŽIVKOVIĆ: – Kao što su njegovi sinovi branili Hrvatsku, tako Marijan sada brani njih!

Kamere Bujice bile su na Trpinjskoj cesti, u vukovarskom domu Marte i Marijana Živkovića. Otac dva poginula hrvatska branitelja – Marka i Nikole, kojemu se na sudu u Vukovaru sudi zbog razbijanje ćirilićne ploče, ekskluzivno je komentirao pravosudno-politički progon kojem je izložen.

“Ćirilica mi je zasmetala jer je poharala Vukovar i iza sebe ostavila roditelje bez djece, sirotinju… Zašto bi uopće ćirilica bila u Vukovaru kada je nije bilo čak niti u komunizmu, u Titovoj Jugoslaviji?! A sada je žele uvesti nama u inat i kapric, kako bi nam bacili sol na naše rane,“ objasnio je Marijan Živković svoj postupak i nastavio: “Sada od mene traže da se na sudu izjasnim jesam li lud ili pametan; ako sam lud žele me strpati u ludnicu, ako sam pametan poslat će me u zatvor… Pa, neka me zatvore, bit ću bliži svojim sinovima!“

POTRESNA ISPOVIJEST MARIJANA ŽIVKOVIĆA: PLENKOVIĆU, POGLEDAJ SLIKE MOJIH SINOVA!

Živković je u nastavku potresne ispovijesti rekao da je zbog svega poželio i umrijeti: – Ubiti se ne mogu, to mi vjera ne dopušta. Imam troje unučadi od svoja dva sina, za kojima mogu samo plakati… Kod vas u emisiji smijem spominjati sinove koje su mi ubili četnici, ali u sudnici u Vukovaru nesmijem! Tako mi je rekla sutkinja, pa sami zaključite što nam u Vukovaru rade…

 

“Vrijedi li od jedne ploče ipak više moja tuga i bol koju proživljavam zato što već 28 godina jednog sina nisam ni pronašao,“ zapitao se pred kamerama Bujice Marijan Živković.

Prisjetio se i susreta s bivšim premijerom Zoranom Milanovićem i bivšim predsjednikom Ivom Josipovićem u Vukovaru: – Molio sam Josipovića i Milanovića da ne stavljaju ćirilicu u Vukovar. S Josipovićem sam pričao i u četiri oka. Rekao sam mu: “Gospodine Josipoviću, nemojte nam to raditi. U mene su dva sina poginula, a ubila ih je ćirilica…“ Novinari su me kasnije pitali što mi je Josipović odgovorio; smijao mi se u brk!

Marijan Živković iz Vukovara je poslao posebnu poruku Andreju Plenkoviću, aktualnom hrvatskom premijeru: – Neka se dobro preispita i metne prst na čelo! Neka se zamisli i pogleda slike mojih sinova! A takvih ima na stotine i na tisuće… Oni su dali svoje živote da bi mladost danas imala slobodu u Hrvatskoj. A kakvu ja slobodu imam, kada moram ići na optuženičku klupu i ne smijem svoje sinove niti spomenuti u sudnici?!

“Kada bi se moji sinovi i svi ostali pali hrvatski branitelji mogli dići iz svojih grobova, ne bi sve ovo danas bilo kako je, jer za ovakvu Hrvatsku se nisu borili,“ poručio je Marijan Živković političkim elitama.

ŽIVKOVIĆ OTRKIO IME PILOTA JNA KOJI JE BOMBARDIRAO ŠKOLU U BOROVU NASELJU!

Marijan Živković tvrdi da ubojice njegova dva sina šeću Gradom heroja, dok se njega progoni zbog jedne razbijene ploče: – Nitko nije odgovarao, možda čak i Vukovarom šeću ubojice mojih sinova!

Živković je u Bujici ekskluzivno otkrio ime pilota koji je sravnio sa zemljom školu u Borovu Naselju: – Neki piloti s Batajnice bacali su bombe po Vukovaru, a danas tu žive! Jedan iz Borova Naselja prvi je bombardirao školu, pa je bombardirao punkt naše policije na silosu u Bršadinu… Sve to osobno je ispričao mome sinu. Zove se Saša Ačimović! On je prvi bombardirao Borovo Naselje!

U studiju Bujice na Z1 televiziji slučaj Živković komentirali su saborski zastupnik HDZ-a Stiv Culej i Nikola Kajkić, predsjednik Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH.

Culej se prvo osvrnuo na ponašanje vukovarske sutkinje Mire Rajš, koja je Živkoviću u sudnici rekla da ne bude “patetičan“ i da za svojim sinovima “žaluje u tišini“: – Očito da je na nju nešto duboko utjecalo pa je zbog toga sugerirala Marijanu kako će se ponašati… A on se ponaša onako kako je odgojio svoje sinove. Kao što su oni branili Hrvatsku državu, tako i on sada brani svoje sinove. Da je pravda zadovoljena u njihovom slučaju, ali i slučaju mnogih drugih hrvatskih sinova, ne bi Marijan nikada uzimao čekić u ruke.

Voditelj emisije posebno se osvrnuo na Županijski sud u Puli, koji je poništio oslobađajuću presudu Marijanu Živkoviću iz 2016. godine i naložio vukovarskom sudu daljnji nastavak pravosudnog progona oca dvojice vukovarskih heroja. Žalbu DORH-a usvojilo je Sudsko vijeće pulskog Županijskog suda pod predsjedanjem sutkinje Edvine Draguzet-Suevich.

KAJKIĆ: UBOJICE MARIJANOVA SINA ŽIVE U VUKOVARU!

Slučaj Živković u Bujici je komentirao i Nikola Kajkić: – Bio sam ispred Općinskog suda u Vukovaru i dao potporu mom prijatelju Marijanu Živkoviću. Duboko suosjećam sa svime što taj čovjek proživljava u 80-oj godini života. On jednog sina još uvijek traži… Nikola Živković poginuo je 17. rujna 1991. godine u Vukovaru, na Mitnici, kao hrvatski policajac. Ubili su ga iz zasjede, a njegovi ubojice najvjerojatnije žive još uvijek u Vukovaru ili njegovoj okolici. Njegovo tijelo još uvijek nije pronađeno, a Marta i Marijan Živković zbog toga teško pate.

Osvrnuo se i na tvrdnju Marijana Živkovića prema kojoj Saša Ačimović, koji je ’91. bombardirao Vukovar, još uvijek živi u tome gradu: – Nažalost, svaki se dan susrećemo s takvim činjenicama. Premijer Plenković i njegov prvi ministar Davor Božinović svojedobno su osnovali radnu skupinu za istraživanje ratnih zločina koja se u međuvremenu raspala! U 18 mjeseci, koliko je ta skupina radila, nisu napravili baš ništa. Uhitili su dva osumnjičenika za ratne zločine u Vukovaru, priveli ih bez lisica, a u međuvremenu ih i pustili. Na sam dan proslave obljetnice 204. vukovarske brigade sjedio sam s prijateljima na kavi u središtu grada i jednog od njih vidio kako diže novac s bankomata i odlazi na posao u Gradsko poglavarstvo!

CULEJ SMATRA DA POSTOJE UVJETI ZA NOVI PROSVJED U VUKOVARU!

Stiv Culej smatra da su sazreli uvjeti za novi prosvjed u Vukovaru: – U godinu dana nije došlo ni do kakvih promjena u rješavanju ratnih zločina, što znači da ni onaj prosvjed nije urodio plodom. Sjeme nije palo na plodno tlo i odgovorni nisu čuli vapaje silovanih žena i obitelji poginulih Vukovaraca. Nepravda je u Hrvatskoj i dalje na djelu, a pravosuđe ne radi svoj posao pa bi ih na to trebalo podsjetiti!

Culej je u Bujicu donio dokumente Haaškog suda koji dokazuju ratne zločine i vode do počinitelja, međutim, ti dokumenti nisu zanimali Državno odvjetništvo i po njima uopće nije postupano, dok s druge strane, DORH i te kako zanima progon Marijana Živkovića: –  Činjenica je da hrvatsko pravosuđe ne radi posao za koji je plaćeno. Ako ja mogu doći do haaških dokumenata koji ozbiljno sumnjiče najmanje dva ratna zločinca, zašto to ne može DORH?! U manje od sat vremena pronašao sam ubojicu Mirka Gombovića i Zlatka Martinovića, riječ je o Marku Crevaru, komandantu srpskih terorista u Negoslavcima. Ako ja imam dokument koji to dokazuje, zašto ga nema DORH?! Zašto ne postupaju po njemu?!

Culej je imao potrebu posebno prokomentirati riječi Marijana Živkovića da su mu se Milanović i Josipović podsmjehivali kada im je rekao da ne uvode ćirilicu u Vukovar, jer je ćirilica ubila njegove sinove: – Zaista ne znam kako bih ja reagirao. Marijan je star čovjek, bolestan, narušenog zdravlja, a ja ne znam kako bih u tom slučaju reagirao… Bez obzira tko je ispred mene! Bez obzira na osiguranje i sve…

KAJKIĆ PROZVAO PUPOVČEVA DOŽUPANA: “ĐORĐE ĆURČIĆ TERETI SE ZA TEŠKA KAZNENA DJELA RATNOG ZLOČINA! ZA TO POSTOJE SVJEDOCI!“

Nikola Kajkić osvrnuo se na pismo jednog svjedoka pokajnika koje je objavila Bujica, a iz kojeg proizlazi da najmanje 17 srpskih ratnih  zločinaca danas živi u Negoslavcima pokraj Vukovara: – U tom pismu spominje se i Đorđe Ćurčić! Đorđe Ćurčić (dožupan vukovarsko-srijemski iz redova Pupovčeva SDSS-a) vrlo dobro zna da ja znam što je on radio na Ovčari! Đorđe Ćurčić se tereti za ozbiljna i teška kaznena djela ratnog zločina i zato postoje svjedoci!

Kajkić je prokomentirao i licemjerno ponašanje aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja se u New Yorku susrela sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova Ivicom Dačićem, iako je nastojala demantirati taj susret: – Iz Ureda predsjednice dolaze prilično oprečne informacije. Kolinda često učini jedno, pa kad’ vidi da je to štetno za njezinu kampanju, onda se mijenja…

PLENKOVIĆ S CULEJOM RAZGOVARAO 40 MINUTA…

Kajkić i Culej u Bujici su rekli zašto su s dr. Miroslavom Škorom bili na Vinkovačkim jesenima. Nikola Kajkić ne skriva da je sa Škorom prijatelj i da ga podržava na predsjedničkim izborima, a Culej je odgovorio: – Prema pljesku koji je Škoro dobio u Vukovaru, vidi se kome odgovara kao predsjednički kandidat i tko će za njega glasovati! Znam tko će za njega glasovati zbog njegovih prijedloga i onoga što planira provesti…

Autor /Mateja Jozelić

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE:

** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala  već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora** 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četiri × jedan =