Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Ispred zgrade Doma zdravlja u Metkoviću održan je mirni prosvjed u organizaciji GI Mame i tate Metkovića i okolice. Okupilo se oko petstotinjak građana koji se ne mire s činjenicom da zbog jednog Pravilnika Dom zdravlja Metković ne može imati CRP analizator koji može uvelike pomoći u dijagnostici i možda spriječiti tragične slučajeve o kojima svjedočimo u posljednje vrijeme…

U ime Građanske inicijative govorila je Ivanka Taslak, majka šestoro djece, koja je obrazložila njihove zahtjeve. Traži se izmjena Pravilnika o medicinsko-biokemijskoj analizi u liječničkim ordinacijama koja bi omogućila uporabu CRP analizatora u navedenim ambulanta te u Hitnim pomoćima. Zatim nabava tri CRP analizatora, dva za pedijatrijske ambulante Doma zdravlja Metković te jedan za Hitnu pomoć u Metkoviću.

– Krajnje je vrijeme da prestanemo šutjeti!, naglasila je gđa Taslak, nećemo stati dok se nešto ne promijeni nabolje u našem zdravstvenom sustavu.

Gđa Taslak je izjavila da je predstavnike GI Mame i tate Metkovića i okolice ministar Kujundžić pozvao na sastanak u Zagreb koji je zakazan za 27. prosinca.

Potom su građani iznosili vlastita iskustva i mišljenja o sustavu zdravstva iz kojih se može iščitati nezadovoljstvo postojećim stanjem. Čule su se i oštre kritike na račun odgovornih u Ministarstvu zdravstva i Vladi.

Imala sam tri spontana pobačaja, kad sam išla roditi rekli su mi da rodim ovdje u Metkoviću kaže Jadranka i nastavlja. Mene je bilo strah tu roditi. Ostala sam i eto hvala Bogu sve je prošlo u redu. Granice nas usporavaju ako želimo doći u Dubrovnik. Do Dubrovnika ima sat i po , još te granice i nikad doći. Ovo sve treba potaracati govore ogorčeno Metkovčanke.

Prosvjed je prošao u dostojanstveno i bez izgreda, a nekolicina prosvjednika je na kraju zapalila svijeće pred ulazom u Hitnu medicinsku službu.

Među okupljenima su bili gradski vijećnici i gradonačelnik sa suradnicima.

Oglasio se i ministar zdravstva koji je rekao da se ništa ne riješava na ulici, zaboravljajući što je sve obećao Metkovićanima vezano za Hitnu i dom zdravlja. No od tog obećanja ostalo je samo obećanje i ništa drugo. U kulturnim i uređenim državama , ministar bi već letio sa te funkcije i na njegovo bi mjesto bio već  postavljen netko drugi. Međutim je očito da upravo ministar ovakve vrste odgovara predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću , kojemu su metkovićani poručili da se malo spusti na zemlju.

Jučer se za RTL oglasio i Božo Petrov vezano za Dom zdravlja u Metkoviću koji se opravdavao na razne načine, jer ga je novinarka doslovce izrešetala pitanjima na koja nije davao suvisle odgovore.

T.H.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

2 KOMENTARI

  1. Tako to zavrsava kad niko za nista ne odgovaraa savjesti nema,institucije ministarstva komisije sudstvo ne obnasaju svoj posa a neduzno djete u grob zbog budala i pokvarenjaka ,sramota jad i tuga , Pitan se samo kako bi se odgovorni osjecali da je to njihovo djete ili djete nekog tajkuna ili politicara na svin razinan , Domovino moja sto od tebe napravise ,

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 5 =