VIDEO Kovač nakon poraza čestitao Plenkoviću na izbornoj pobjedi…

Nazvao sam gospodina Plenkovića prije pola sata i čestitao mu na pobjedi...

Podijeli

Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač čestitao je u nedjelju Andreju Plenkoviću na izbornoj pobjedi u utrci za predsjednika HDZ-a…

“Nazvao sam gospodina Plenkovića prije pola sata i čestitao mu na pobjedi. Dobili smo neslužbene rezultate i jasno je da je gospodin Plenković dobio potporu članstva za novi mandat na čelu HDZ-a “, izjavio je Kovač u hotelu Panorama, gdje je smješten stožer njegove “Opcije za promjenu”.

Svoj poraz komentirao je Miro Kovač u obraćanju javnosti.

Imamo već neslužbene rezultate i jasno je da je gospodin Plenković dobio potporu članova HDZ-a. Mi smo nakon dva izborna neuspjeha bili prisiljeni izaći na ove izbore, htjeli smo dati svoj doprinos, pomoći HDZ-u.

Članstvo je odlučilo i mi prihvaćamo volju članstva, sada je važno da nakon ovog izbornog postupka budemo svi zajedno u HDZ-u, da jačamo jedinstvo stranke  i da se počnemo pripremati na jedan organiziran način za parlamentarne izbore”, rekao je Miro Kovač u svom obraćanju javnosti.

Prema dosad prikupljenim podacima i nakon obrađenih 280 od 586 izbornih mjesta, Plenković je osvojio 81 posto glasova, a Kovač 19 posto.

Od kandidata za zamjenika predsjednika stranke u vodstvu je Tomo Medved sa 72 posto glasova, dok je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava dobio 28 posto.

Za potpredsjednike stranke izabrani su kandidati Plenkovićeva tima – Oleg Butković (19 posto glasova), Ivan Anušić (18 posto glasova) , Branko Bačić (16 posto glasova) i Zdravka Bušić (14 posto glasova).

Davor Ivo Stier osvojio je 10 posto glasova, Milijan Brkić osam posto, kao i Tomislav Tolušić, dok Hrvoje Tomasović ima četiri posto, a Ivan Kujundžić tri posto glasova.

G.S.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here