VIDEO: VELIKI OBRAT U KONJŠČINI Načelnik se nakon prosvjeda gnjevnih mještana izjasnio protiv spalionice! Prosvjed je eskalirao u kaos i tučnjavu

NAPETO U ZAGORJU...Na direktno pitanje načelniku 'Jeste li vi za ili protiv spalionice?', Krznar je odgovorio: 'Sada više nisam'...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Iako se broj prosvjednika odnosno spontano okupljenih građana tijekom duge večeri koliko je trajao jučerašnji sastanak načelnika Mirka Krznara s vijećnicima Općinskog vijeća, predstavnicima mjesnih odbora i članovima Kriznog eko stožera Konjščina na temu izgradnje toplane/energane u Gospodarskoj zoni Jertovec, sa 300-injak u kasnim popodnevnim satima smanjio na oko 100-injak u kasnim večernjim, oni su bili uporni i otišli kućama tek nakon što je načelnik, iza ponoći, izašao iz zgrade općine i obratio im se, javlja portal zagorje.com

Podsjetimo, sastanak je završen oko 22.30 sati, a prema savjetu policije, zbog sigurnosti, načelnik Općine, kao i neki od sudionika sastanka i mediji, ostali su u zgradi.

Foto-zagorje.com

Uzvici i skandiranje ‘Izađi pi**o!’, ‘Ostavka!’, kao i bacanje kamenja na balkon općinske zgrade kada se načelnik pojavio, nisu odavali smirenu i sigurnu atmosferu, pa su i prisutni predstavnici policije spominjali pozivanje interventne policije, no ona ipak nije stigla.

Po završetku sastanka došlo je do gužve i naguravanja u kojoj je jedna muška osoba lakše ozlijeđena, pa je stigla i Hitna koja je osobu zbrinula.

Foto-zagorje.com

Kako je atmosfera bila usijana, policija je kontrolirala situaciju, a načelniku Krznaru se zviždalo, vrijeđalo ga se i zapravo mu okupljeni nisu dali do riječi. Građani su inzistirali na jednostavnom odgovoru – hoće li se ili ne graditi spalionica otpada.

 

Načelnik im je odgovorao da to nije tako jednostavno, odnosno da ne odlučuje o tome Općina i da se to ne može bez procedura te izmjene Prostornog plana. Pod pritiskom okupljenih građana, na kraju je došlo do obrata.

Na direktno pitanje načelniku ‘Jeste li vi za ili protiv spalionice?’, Krznar je odgovorio: ‘Sada više nisam’.

Kako je i nakon sastanka rekao novinarima, Krznar je ponovio da građane nitko ne ignorira i da se ništa neće dogoditi bez da ih se pita.

Na njihovo inzistiranje, potom je dao svoju riječ građanima da će se krenuti u proceduru izmjene Prostornog plana, pregovore s investitorom i druge procedure kojima bi Općina mogla utjecati na to da se toplana/energana u Gospodarskoj zoni ipak ne gradi.

S portal zagorje.com kontaktirali su PU krapinsko-zagorsku, koja za sada nije davala nikakve informacije o jučerašnjem događaju.

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dvanaest + dvanaest =