EKSKLUZIVAN VIDEO: VELIKA senzacija u New Yorku: Antony Joshua brutalno nokautiran, izgubio sve titule! Simpatični debeljko Ruiz- unakazio Joshuu koji na kraju nije zao gdje se nalazi…

Andy Ruiz (29), bucko iz Kalifornije meksičkog porijekla, sa 121 kilogramom, nokautorao Anthonyja Joshuu i uzeo mu tri pojasa svjetskog prvaka!...Joshua je izbezumljeno došetao do svoga kuta, gumica za zube mu je ispala, pogled izbezumljen, jednostavno nije znao gdje se nalazi... i sudac je prekinuo borbu!...

Podijeli

Za sve ljubitelje boksa ova je vijest ogromno iznenađenje, ali za bucmastog Ruiza zasigurno ne. Pokazao j prvaku svu plemenitost boksa i mudrost , kao i strategiju koju je upotrijebio protiv skoro nemoćnog prvaka koji je mžda pomislio; Lako će mo, ali se sve preokrenulo kanonadom strašnih udaraca koje su Joshuu bacale na pod nekoliko puta a na kraju ga je dokusurila serija teških udaraca simpatičnog debeljuce, koja je Joshuu bacila na pod, a kad se ustao nije znao gdje se nalazi…

U trećoj rundi Ruiz je bio u nokdaunu, ali potom i dvaput Joshua! Da bi Meksikanac težak 121 kg i deset centimetara niži od Joshue u sedmoj rundi još dvaput rušio prvaka i uzeo mu sve pojaseve!…

Kakav “neočekivan” šou u New Yorku, kakva senzacija! 

Andy Ruiz (29), bucko iz Kalifornije meksičkog porijekla, sa 121 kilogramom, nokautorao je Anthonyja Joshuu i uzeo mu tri pojasa svjetskog prvaka!

Pred više od 20.000 gledatelja u kultnoj dvorani Madison Square Gardenu, od čega oko 10 000 Britanaca, Joshua je izgubio prvi meč u karijeri u svojoj 23. borbi, prvoj u Americi! I sada je Ruiz prvak po WBA, WBO i IBF organizacijama! Prvi Meksikanac teškaški prvak svijeta.

Boxing - Madison Square Garden | Autor: Nick Potts/Press Association/PIXSELLfoto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL

Počeo je Ruiz kako je i najavio: držao je sredinu ringa i išao prema naprijed, a čvrstim je gardom blokirao prvakove udarce. I u drugoj rundi s nekoliko je udaraca Meksikanac uspio pogoditi Joshuu, iako je pred kraj runde Britanac ispucao jedan jako dobar kroše.

A onda luda treća runda! Najprije je Joshua napravio seriju i srušio Ruiza sa četiri snažna udarca. Ali nakon nokdauna, kad je Britanac krenuo po nokaut, naletio je na dva krošea i pao! I bio udzrdman, jedva stajao minutu i pol, najprije se vješao po suparniku, pa istrpio još jednu seriju udaraca, još jednom pao, ali digao se iz drugog nokdauna i spasilo ga je zvono za kraj runde! Kakva predstava Ruiza!

U četvrtoj su obojica skupljala snagu, a u petoj rundi Joshua je jednim preciznim lijevim krošeom pogodio suparnika i kao da time vratio dominaciju mečem.

I sedma runda odluke: Joshua je sjajno pogodio kroše, ali gotovo istovremeno i Ruiz uzvratio, ali jeamo  Meksikanac nastavio seriju udaraca i prvak se treći put našao na koljenima. Ustao je, ali kanonada se nastavila i nakon četvrtog nokdauna Joshua je ustao, ali nije više znao gdje se nalazi! Došetao je do svoga kuta, gumica za zube mu je ispala, pogled izbezumljen, jednostavno nije znao gdje se nalazi… i sudac je prekinuo borbu!

Ruiz je uoči borbe proučavao Mikea Tysona, koji je također bio niži od većine suparnika, a poručio je:

– Ne znam kako se Joshua bori kad ide unatrag. Vidjet ćemo sad.

Joshua je u ring Madison Square Gardena ušao deset cm viši (198 cm naspram 188) i devet kilograma lakši (112 prema 121 kg). Simpatični Ruiz, koji je u 34 borbe upisao samo jedan poraz, od Parkera, najavljivao je donošenje pojasa teškaškog prvaka prvi put u Meksiko, ispričao svoju priču o maltretiranju u djetinjstvu zbog svoje građe, te kako se još od sedme godine i prvih borbi morao boriti sa starijim dječacima jer nije bilo vršnjaka njegove kilaže, nije imao šansi. Ali izišao je iz ringa bogatiji za sedam milijuna dolara.

Joshua je za ovu borbu zaradio  rekordnih: 25 milijuna dolara, i to bez udjela od PPV-a! Ali je izgubio tri pojasa i titulu prvaka od simpatičnog i bucmastog meksikanca koji boksa pod američkom zastavom…Meć za pamćenje kojega će se Joshua jako dobro sjećati dočim dođe sebi od kanonade bucmastog Riza od koje će se Joshui trebati oporavljati barem nekoliko dana.

D.J.


Podijeli