Podijeli

Stravičan požar buknuo je u ponedjeljak popodne u pariškoj katedrali Notre Dame. Vatra je srušila glavni toranj čuvene katedrale, urušio se i veći dio krova. Požar se proširio i na prednje tornjeve. Gasilo ga je 400 vatrogasaca. Nešto prije ponoći objavili su da su uspjeli spasiti strukturu katedrale, što je velika i značajna stvar…

Nešto nakon 23 sata vatrogasci su objavili da je struktura katedrale spašena. U gašenju požaru je ozlijeđen jedan vatrogasac. Zapovjednik vatrogasaca rekao je da nema više visokih plamenih jezika i da je sada u tijeku hlađenje zidova, ali požar još nije ugašen.

“Možemo sa sigurnošću reći da je struktura Notre-Damea sačuvana od potpunog uništenja”, rekao je izvor za Reuters, a istu izjavu prenosi i AFP.

UŽIVO-VIDEO-FOTO -UŽAS! Vatra guta čuvenu katedralu Notre Dame: Srušio se crkveni toranj…Užas-Sve gori, ništa neće ostati…

Narednih nekoliko sati bit će ključni u spašavanju katedrale. Požar je trenutno pod kontorlom, ali daleko od toga da bi se moglo reći da je katedrala spašena.

G.S.


Podijeli

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

petnaest − četrnaest =