VIDEO- VATRENI PORUČILI – ‘SLUČAJ KALINIĆ’ NIJE NARUŠIO ODLIČNU ATMOSFERU ‘Reprezentacija je drugačija od kluba i u njoj treba zatomiti ego, ali ovo nas nije poremetilo’

Atmosfera je fantastična od prvog dana priprema, svi smo kao jedno. Kalinićev odlazak neće se odraziti na ono što moramo pokazati na terenu. Idemo dalje, koncentrirani na utakmice koje slijede...

TRENING HRVATSKE NOGOMETNE REPREZENTACIJE BEZ NIKOLE KALINIĆA
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Milan Badelj i Šime Vrsaljko također su uvjereni da „slučaj Kalinić“ neće pokvariti atmosferu u reprezentaciji uoči okršaja s Messijem & co. „Aktualni događaj nije nas nimalo poremetio“, naglasio je Vrsaljko na press konferenciji.

Atmosfera je fantastična od prvog dana priprema, svi smo kao jedno. Kalinićev odlazak neće se odraziti na ono što moramo pokazati na terenu. Idemo dalje, koncentrirani na utakmice koje slijede.

Na pitanje kako je on reagirao kad mu je Dalić priopćio da neće biti među startnom jedanaestoricom za Nigeriju, Badelj je poručio da je u reprezentaciji „fundamentalno“ staviti vlastiti ego u službu momčadi.

Reprezentacija je drugačija od kluba i u njoj treba zatomiti ego. I u klubu moraš isto, ali ovo je još specifičnija situacija jer se rjeđe viđamo, a velika natjecanja osim toga imaju veću važnost u odnosu na prvenstva. I za atmosferu i za homogenost u svlačionici to je izuzetno važno.

Badelj kaže da su pripreme za Argentinu različite od utakmice s Nigerijom, ponajviše zbog Messija koji je „klasa za sebe“.

– Gledali smo ih protiv Islanda, teže posjedu lopte, kratkim pasovima i u svemu tome stalno traže Messija. Ako se izbornik odluči staviti me u prvu postavu, vjerojatno ću ja biti taj koji će u većini slučajeva biti najbliže njemu. Svi znamo njegove karakteristike, znam ih i ja, gledao sam ga milijun puta, ali ne znam daje li mi to ikakvu prednost s obzirom na Messijevu klasu. Dat ću sve od sebe da ga neutraliziram i da na taj način pomognem momčadi.

Veznjak Fiorentine nije siguran može li Hrvatska preuzeti „islandski recept“ jer to „ipak nije naš nogometni stil“.

– Islanđani su stajali kompaktno i na taj način onemogućili Argentinu da stvori više prilika, ali ne možemo kopirati takav način branjenja gola. Sigurno je da ste protiv momčadi koje imaju Messija katkad primorani ući u ‘kahvicu’ i biti na 30 metara od vlastitog gola kad vas stisnu. Island se u toj situaciji odlično snalazio, ali mi ćemo, barem kad ćemo imati loptu u nogama, težiti kreativnijem načinu napada.

I Šime Vrsaljko zaključuje da je svaka utakmica „priča za sebe“.

– Morate uzeti u obzir da nam je protiv Nigerija bila prva utakmica, što sa sobom uvijek nosi teret i pritisak. Odigrali smo koliko nam je trebalo. Naravno da možemo bolje i da imamo prostora za napredak. Protiv Argentine to i moramo jer su jako kvalitetni u napadu, no i mi smo uz potencijal koji imamo u stanju odigrati sjajnu utakmicu.

D.J.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

6 KOMENTARI

  1. A ono što je još strašnije je činjenica da biskup zagrebački Gorski svake godine daje blagoslov mafiji iz Dinama. E sad pitam sve branitelje, zar se blagoslov može davati nekome tko se sprdao sa hrvatskim žrtvama bošnjačkih zločina!!?? Zar je normalno davati blagoslove nekome tko u momčadi ima više Arapa i Muslimana nego Hrvata. Ako ima netko da je povezan sa Kaptolom, neka prenese ove stvari biskupu Gorskom. I još jedna stvar. 22.12.2010. bandit Mamić je novinara kršćanina Boruta Šipsa proklinjao i prostački vrijeđao na Božić. I opet nitko nije reagirao. Pa zar je normalno zataškavatu takve grozote i takvom nečovjeku davati blagoslove. Sramottno i tužno da živimo u takvoj državi gdje su takve stvari dopuštene.

  2. Vezano za nogometnu mafiju, zašto ovaj portal i njegovi urednici nisu nikada osudili vrijeđanje Hrvata u Konjicu i njihovih žrtava i to od strane bandita Mamića. Da podsjetim, radi se o Vahidu Halilhodžiću, čiji je brat ubijao Hrvate u Trusini. Da opet podsjetim ako netko ne zna ili je zaboravio, Vahid Halilhodžić je bio trener Dinama prije osam godina. I nitko od branitelja i udruga nije reagirao. Očito da mnoge Hrvatine ne zanimaju bošnjački zločini. A baš je prije dva dana bila obljetnica stradanja Hrvata u Konjicu, tj. Trusini. Eto, ako netko iz braniteljske udruge ovo čita, želim reći da nikad nije kasno za osudu Mamića i ekipe.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

devetnaest − 5 =