VIDEO – UŽIVO DRAMATIČNA ESKALACIJA U KOSOVSKOJ MITROVICI… Pogledajte snimak uhićenja srbina Marka Đurića…

Đurić je uhićen u dvorani Mitrovačkog dvora gdje je počeo razgovor u sklopu unutarnjeg dijaloga o Kosovu. S obzirom na to da su građani Mitrovice, koji su se okupili ispred zgrade, pokušali spriječiti ulazak, kosovska je policija bacila šok-bombe, a nakon toga su ušli i odveli Đurića...

Uhićenje Đurića
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Ministar srpske vlade za Kosovo Marko Đurić uhićen u Mitrovici

Pripadnici interventne postrojbe kosovske policije u ponedjeljak su poslijepodne, u 17.30 sati, priveli šefa Ureda za Kosovo Marka Đurića.

Zajedno s Đurićem uhićen je i njegov suradnik Željko Jović koji je ozlijeđen u pokušaju da se odupre privođenju, javlja Tanjug. Zasad nije poznato što je s Nikolom Selakovićem, tajnikom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, prenosi beogradski dnevni list Blic.

Đurić je uhićen u dvorani Mitrovačkog dvora gdje je počeo razgovor u sklopu unutarnjeg dijaloga o Kosovu. S obzirom na to da su građani Mitrovice, koji su se okupili ispred zgrade, pokušali spriječiti ulazak, kosovska je policija bacila šok-bombe, a nakon toga su ušli i odveli Đurića.

 Suzavac u dvorani

Prema pisanju TV Mosta, čuli su se pucnji, lomljava stakla i uzvici. Suzavac je bačen i u dvorani Mitrovačkog dvora gdje su se okupili politički predstavnici Srba na Kosovu.

Kako javljaju kosovski mediji, Marko Đurić odveden je u Prištinu, gdje je izveden pred prekršajnog suca, a zatim mu je određeno protjerivanje s Kosova te su ga tamošnje vlasti sprovele prema graničnom prijelazu Merdare. U Kosovskoj Mitrovici je nakon uhićenja bilo izuzetno napeto te su se i pola sata nakon incidenta čule sirene za uzbunu.

S.K.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

15 KOMENTARI

 1. ŽIVJELO KOSOVO
  S A M O S T A L N A DRŽAVA !
  ŽIVJELI Č A S N I ALBANCI KOSOVARI !

  S A M O ŽESTOKO
  sa s m r a d n i m živinama !
  A … N E , da se podanički plazi po podu klečeći ISPRED KRVNIH
  N E prijatelja !
  B R A V O BRAĆO ,
  S L O B O D A I
  N E ZAVISNOST
  Č A S N O
  NSPRIJED PROTIV ZVIJERI !
  I SVAKOG , tko NE poštuje V A Š E , nogom u stražnjicu IZ SVE SNAGE : MARŠ ! MARŠ
  U P R O T J R I V A N J E
  I NAJSTROŽU
  Z A B R A N U
  POVRATKA !

  A….N E , ko u Hrvatskoj.
  E v o ti ČOKOLADE , evo ti POČASTI , čekaj kad porazbijaš centar grada , OPROSTI što ” gospodo” ČEKATE , dok milicajci skuhaju KAVE za vas ČETNICI !
  DODJITE NAM O P E T, DA U SRCU ZAGREBA ,
  puzajući PROSLIVLJAMO
  ČETNIČKI DAN ARMIJE !

  A h ….k a k o BIJEDNO, JADNO , PONIŽAVAJUĆE.

  PLJUVATI PO VLASTITOM N A R O D U,
  GMIZAJUĆI .

  PODRŠKA IZ SVE SNAGE : ODLUČNIM
  KOSOVARIMA !
  UZ , ŠTOVANJE !!!!!!

 2. Ima jedna razlika mizmeđu albanaca i hrvata…albanci nikad ne zaboravljaju u cjelini tko im je sto napravio..hrvati u dobrom dijelu da…albanci se ne ugu…svakom..dobri su samo sa onima koji su bili dobri sa njima..i tocka..a mi smatramo danas npr.’prijatelje’ britance i zrtvujemo se zbog njih a znamo kako s enjihova diplomacija ponasala najvecim dijelom prema hravtskoj od 1991 do danas…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

petnaest + 7 =