VIDEO Ukrajinska vojska objavila snimku napada na ruski konvoj: ‘Poginuo je zapovjednik okupacijske ruske vojske’

Ruske agresorske snage ne napreduju onako kako su u prvom udaru zamislile...

Podijeli

Ukrajinska vojska objavila je na Twitteru snimku artiljerijskog napada na ruski konvoj. Navode kako se napad dogodio u okrugu Brovari kijevske regije…

– Zapovjednik okupacijske jedinice pukovnik Zakharov poginuo je u napadu – navode te dodaju kako je došlo do povlačenja ruske jedinice zbog znatnih gubitaka.

Rusi imaju ogromne gubitke u kjudstvu i tehnici, pa ih je to natjeralo da gađaju razornim bombama civilne objekte i bolnice, što je protivno svim pravilima o ratovanju i spada u ratne zločine protiv čovječnosti.

Podsjećamo, u posljednja dva tjedna ruske invazije granatirani su brojni ukrajinski gradovi, što je dovelo do najgore izbjegličke krize u Europi nakon Drugog svjetskog rata. Pretpostavlja se da je Ukrajinu napustilo dva milijuna izbjeglica. Ruske snage okružile su Mariupolj, a borbe oko glavnog grada Kijeva sve su žešće.

Ruske agresorske snage ne napreduju onako kako su u prvom udaru zamislile te se sve više odlučuju bombardirati civilne objekte gdje nemilice ginu djeca i svi koji se nađu u granatiranom prostoru. Nećemo objavljivati fotografije mrtvih civila, žena i djece koji su ubijeni i leže na ulicama radi grozomornih scena, koje su jako uznemirujuće.

U Turskoj su se sastali ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i ukrajinski ministar Dmitro Kuleba. Nije došlo do važnijih pomaka, a Kuleba je kazao da će Lavrov morati kontaktirati svoje nadređene u vezi s uspostavom humanitarnih koridora. Lavrov je odbacio sve optužbe o ruskoj invaziji te je kazao da Rusija nije napala Ukrajinu.

T.H.


Podijeli