(VIDEO) UFC PRVAK Jon Jones izašao na ulice i suprotstavio se vandalima: ‘Ljudi, ovo nije način!’

Također su prosvjednici u jednom trenutku kleknuli i pozvali policiju da to i oni urade da bi odali dužnu poštu ubijenom Floydu, što je dosta policajaca i uradilo...

Podijeli

Nakon što je serijom objava na Twitteru dodatno rasplamsao situaciju između sebe i predsjednika UFC-a, Dane Whitea, Jon Jones izašao je na ulice Albuquerquea, gdje su trajali prosvjedi građana zbog užasavajućeg postupanja policije koja je ubila Georgea Floyda. No, on nije izašao pridružiti se prosvjednicima nego je snimljen u situaciji gdje se suprostavio vandalima koji su uništavali gradsku imovinu…

U većini američkih gradova trenutno traju žestoki prosvjedi potaknuti smrću pripadnika afroameričke rase, Georgea Floyda, koji je prošlog tjedna preminuo kao žrtva policijske brutalnosti. Jedan od tih gradova je i Albuquerque, glavni grad savezne države New Mexico, grada u kojem ujedno živi UFC-ov prvak poluteške kategorije, Jon Jones. Jučer je na ulice izašao i on sam, no iz objave na njegovom Instagramu možemo zaključiti kako nije izašao s ciljem da se pridruži prosvjedima, koji su na više načina izmakli kontroli.

Na spomenutom profilu objavljena je snimka na kojoj vidimo Jonesa kako prilazi maskiranim vandalima te im oduzima sprejeve kojima su mislili šarati po gradskim pročeljima. Istima je prišao vrlo ljutito te ih zatražio da mu ustupe sprejeve, što su oni, vjerojatno prepoznavši o kome je riječ, bez prigovara i napravili. Uz tu snimku postavio je značajnu poruku.

“Ima li ovo sranje više uopće veze s Georgeom Floydom? Zašto tinejdžerska ološ uništava naš grad? Kao mladi crnac, vjerujte da sam također frustriran, no ovo nije način. Ovako samo otežavamo već tešku situaciju. Ako uistinu volite naš grad, sačuvajte ga. Svi vi stariji isto trebate progovoriti, nazovite vaše članove obitelji i recite im da večeras dođu kući”, napisao je Jones.

Prosvjedi su došli do toga da sama situacija s Georgeom Floydom više nije u prvom planu.Danas je i brat ubijenog Floyda pozvao vandale i prosvjednike da se na taj način to ne radi te da na izborima pokažu da znaju birati.Dosta je tog izbjeglo bilo kakvoj kontroli.

Naravno, dobra glavnina prosvjednika i dalje je tu zbog te teme, no ti isti prosvjedi poslužili su vandalima kao podloga za ispoljavanje  drugih strasti, dok su istu iskoristili i razbojnici koji masovno provaljuju u lokale te iz njih otuđuju vrijedne stvari, čime automatski rade ogromnu štetu vlasnicima istih. Policija je na ulicama i pokušava stvari držati pod kontrolom, no nije isključeno i da uskoro na istu izađe vojska.

Vjerojatno bi sve bilo puno bolje da se više odgovornih ljudi ponijelo kao Jones, koji je ovog puta prezentirao svoju pozitivnu stranu.

Također su prosvjednici u jednom trenutku kleknuli i pozvali policiju da to i oni urade da bi odali dužnu poštu ubijenom Floydu, što je dosta policajaca i uradilo. Neki su su policajci izjavili da bi oni klećali i molili se za poginulog, ako treba stalno, samo da se ovaj vandalizam prekine i napokon se smiri stanje u zajednici u kojoj žive.

D.J.

 


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here