VIDEO Udruge HVO-a pozvale institucije i međunarodnu zajednicu da kazne organizatore pohoda u Bužimu

U vrijeme političke krize u BiH potrebno je graditi suživot i mir za sve narode i građane u BiH...

Podijeli

Pozivamo mjerodavne institucije kao i međunarodnu zajednicu da reagiraju…

“Osuđujemo i reagiramo na događanja i okupljanja ekstremista u Bužimu kod Cazina. Naime, ratni mimohod nacionalističkih ekstremista te mahanjem ratnim zastavama i pozivanje na rat ne vodi ničemu dobrom.

U vrijeme političke krize u BiH potrebno je graditi suživot i mir za sve narode i građane u BiH.

Pozivamo mjerodavne institucije kao i međunarodnu zajednicu da reagiraju, kazne i osude organizatore i vođe ovakvih pohoda i sukladno Zakonu zabrane trovanje mržnjom i plašenje ljudi pozivanjem na oružje i rat”.
Stoji u priopćenju za javnost Koordinacija Udruga proisteklih iz domovinskog rata Hrvatskog Vijeća obrane Herceg Bosne.

U vrijeme političke krize u BiH potrebno je graditi suživot i mir za sve narode i građane u BiH.

Naime, na Facebook stranici “Nanićevi Bužimljani”  objavljen je niz video zapisa na kojima se vide desetci muškaraca i mladića odjevenih u vojne uniforme, neki čak i s fantomkama na glavama, žena odjevenih u tradicionalnu islamsku odjeću te brojne zastave kako ratnog bošnjačkog entiteta Republika BiH kao bošnjačke vojske Armije RBiH.

Na snimci se vidi kako osobe u vojnim uniformama paradiraju i svako malo uzvikuju islamističke povike “Tekbir” i “Allahu Ekber” uz brojne druge povike karakteristične za džihadiste.

foto-screenshot
Zabrinjavajuće je, pak, pored toga što je manifestacija odisala džihadizmom, i to što su u ove svrhe korištena i djeca koja su bila odjevena u vojne uniforme.

Cijela je manifestacija održana povodom obilježavanja obljetnice vojne akcije Munja 93 koju je bošnjačka ARBiH vodila protiv vojske RS.

foto-screenshot

Ovaj događaj dodatno dolazi do izražaja u kontekstu svakodnevnih prijetnji ratom koje bošnjačka politika upućuje srpskom i hrvatskom narodu u BiH i ovo je jedan u nizu događaja koji pokazuju i dokazuju koja je politička zajednica u BiH militantna i spremna na nova krvoprolića.

Inače, u Bužimu je nedavno izbio skandal zbog čestitke čelnika USK za katolički Božić. Politike koje su organizirale ovaj događaj najglasnije zagovaraju “građansku BiH”, odnosno sudionici ovog događaja glasuju za politike koje propagiraju “građansku BiH”. Kako bi ona izgledala, imate priliku vidjeti u priloženim video zapisima, prenosi HMS

T.H.


Podijeli