VIDEO U Hrvatskoj ukupno 495 zaraženih,: Nova pravila za vozače kamiona… Božinović apelira na građane -”Neka ne ide cijela obitelj u kupnju”

Apel građanima i trgovcima...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Nacionalni stožer civilne zaštite objavljuje nove informacije o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj…

Na koronavirus je u Hrvatskoj pozitivno 495 osoba, što je porast za 14 osoba od jutros u 9 sati, objavio je ministar zdravstva na konferenciji za medije. Potvrdio je i drugu smrt od koronavirusa i otkrio je da preminuli muškarac bio onkološki bolesnik, donosi dnevnik.hr.

Beroš je dodao i da je broj oboljelih od jučer porastao za 53. Istaknuo je da i dosadašnje uvedene mjere ipak pokazuju rezultate.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić kazala je da su u pripremi laboratoriji u KBC-u Sestre Milosrdnice u Zagrebu i na Rebru. ”U Rijeci se uhodavaju. Imamo zahtjeve iz Zadra i Varaždina”, rekla je Markotić.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kazao je da zasad nema potrebe za proglašavanje karantene u Biogradu, s obzirom na to da u bolnici ima liječnika pozitivnih na koronavirus. ”U ovom trenutku to ne bi imalo smisla. Epidmeiološka sljužba nastavlja sa svojim djelovanjem da se situacija u Biogradu razriješi i završi”, kaže Capak.

Nova pravila za vozače kamiona

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović objavio je i novu mjeru koja se odnosi na vozače kamiona. ”Odlučili smo donekle liberalizirati postupak vezan za hrvatske i strane državljane koji voze za hrvatske poslodavce. Oni nakon utovara i istovara sada mogu koristiti samoizolaciju u vlastitom domu”, rekao je Božinović. Oni vozači koji u izolaciji ne mogu biti u vlastitim kućama, i dalje će moći koristit karantene koje organizira država.

Vozači koji između dviju vožnji imaju manje od 24 sata, to su vrijeme dužni provesti u kabini vozila parkiranog na parkiralištu poslodavca, poručio je ministar.

Apel građanima i trgovcima

Na pitanje o kažnjavanju poslodavaca koji rade unatoč zabrani poslovanja, Božinović je kazao da policija provjerava sve prijave. ”Donijeli smo odluku o rizičnim objektima i oni su zatvoreni. Ne želimo da ekonomija stane, ali pod uvjetom da svi poštuju mjere higijene i socijalne distance”, rekao je Božinović.

Dodaje da su prijavljene i neke trgovine koje nisu osigurale provođenje mjera socijalne distance.

”Apeliram na trgovce da ne pozivaju ljude da se ugriju unutra. Znaju da će čekati i neka se toplije opuku. Pozivam da ne ide cijela obitelj u kupovinu, nego jedan član”, poručio je ministar unutarnjih poslova. Naglasio je da je važno organiziratit i omogućiti online kupovinu namirnica…VIDEO

T.H.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

šest + 12 =