VIDEO U Hrvatskoj preminulo još šest ljudi, 9 novooboljelih – svi iz jedne županije…Trenutačno je potvrđeno 2085 oboljelih kod koronavirusa. Preminulo je sedamdeset i pet osoba, a 1421 osoba se oporavila…

Od ponedjeljka na snagu stupa druga faza popuštanja mjera prema odluci Vlade....

Podijeli

Ukupno dosad 2085 osoba zaraženih koronavirusom…

Trenutačno je potvrđeno 2085 oboljelih kod koronavirusa. Preminulo je sedamdeset i pet osoba, a 1421 osoba se oporavila.

Trenutno je potvrđeno ukupno 2085 osoba zaraženih koronavirusom, a 1421 osoba je ozdravila. U posljednja 24 sata, broj novoboljelih porastao je za 9.donosi koronavirus.hr

Sedamdeset i pet osoba je preminulo. 17 osoba je trenutačno na respiratoru.

Dosad je obavljeno ukupno 36.917 testiranja. U samoizolaciji je ukupno 18.315 osoba.

Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 sati iznio je nove podatke u posljednja 24 sata u vezi s epidemijom koronavirusa…

Davor Božinović na početku konferencije za novinare čestitao je svima međunarodni Praznik rada.

Ministar Vili Beroš rekao je da imamo 9 novooboljelih, ukupno 2085 bolesnika. Preminulo je još šest ljudi. U Splitu 5 ženskih osoba, a u Koprivnici jedna. 29 je više izliječenih nego jučer.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je kako su svi novooboljeli iz Splitsko-dalmatinske županije.

“Među njima su tri medicinske sestre, one su testirane prije povratka na posao i njihov pozitivitet neće imati utjecaja na funkcioniranje bolnice. Splitsko-dalmatinska je sada na prvom mjestu po broju oboljelih, ali ako usporedimo s drugim zemljama u okruženju, to je još uvijek prilično niski broj oboljelih za županiju s tako velikim brojem stanovnika”, kazao je.

Beroš je izvijestio i o inspekcijskom nadzoru u Domu za starije u Splitu. Napominje kako nije bilo propusta.

Na konferenciji za novinare rečeno je kako je Dom za starije postupao po uputama i da je liječnica bila svakodnevno u Domu za starije u Splitu.

Ministrica Bedeković odgovorila je na pitanje kako je moguće da su 10 dana neki korisnici bili pod temperaturom. Bedeković je ponovila kako nikakve nepravilnosti nisu utvrđene.

U petak ujutro stigle su loše vijesti iz Splitsko-dalmatinske županije. Preminulo je pet osoba u posljednja 24 sata, među kojima je i troje korisnika domova za starije.

VIDEO-OVDJE https://www.facebook.com/DNEVNIK.hr/videos/838200300005646/

Capak je kazao da je riječ o Domu za starije i nepokretne i da su temperature pri promjeni katetera tamo učestale. “Oni su bili pregledani. Zašto nije dijagnosticiran koronavirus? Liječnica je tako procjenila. Doktorica je pregledala, dala antibiotik i nije posumnjala u koronavirus”, napomenuo je.

Prema izvješću KBC-a Split umrlo je pet osoba – u dobi od 96 i 93 godine, dvije osobe u dobi od 78 godina te jedna u dobi od 72 godine, donosi dnevnik.hr.

Dvije umrle osobe bile su korisnice doma za starije i nemoćne osobe Split smještajna jedinica u Vukovarskoj ulici a jedna je bila korisnica doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj.

U bolnici su rekli kako su svi umrli, uz nekoliko teških kroničnih bolesti. bili pozitivni i na COVID-19.

Veliki broj županija u petak ujutro nema novih zaraženih koronavirusom.

Ukupan broj Covid-19 pozitivnih osoba s jučerašnjim danom bio je 2076 od čega je u posljednjih 24 sata bilo 14 zaraženih. U posljednja 24 sata preminule su dvije osobe. Jedna u Osijeku i jedna u Dubrovniku pa je ukupno 69 preminulih od početka epidemije.

Od ponedjeljka na snagu stupa druga faza popuštanja mjera prema odluci Vlade.

screenshot-koronavirus.hr

G.S.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here