Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Ukupno dosad 2085 osoba zaraženih koronavirusom…

Trenutačno je potvrđeno 2085 oboljelih kod koronavirusa. Preminulo je sedamdeset i pet osoba, a 1421 osoba se oporavila.

Trenutno je potvrđeno ukupno 2085 osoba zaraženih koronavirusom, a 1421 osoba je ozdravila. U posljednja 24 sata, broj novoboljelih porastao je za 9.donosi koronavirus.hr

Sedamdeset i pet osoba je preminulo. 17 osoba je trenutačno na respiratoru.

Dosad je obavljeno ukupno 36.917 testiranja. U samoizolaciji je ukupno 18.315 osoba.

Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 sati iznio je nove podatke u posljednja 24 sata u vezi s epidemijom koronavirusa…

Davor Božinović na početku konferencije za novinare čestitao je svima međunarodni Praznik rada.

Ministar Vili Beroš rekao je da imamo 9 novooboljelih, ukupno 2085 bolesnika. Preminulo je još šest ljudi. U Splitu 5 ženskih osoba, a u Koprivnici jedna. 29 je više izliječenih nego jučer.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je kako su svi novooboljeli iz Splitsko-dalmatinske županije.

“Među njima su tri medicinske sestre, one su testirane prije povratka na posao i njihov pozitivitet neće imati utjecaja na funkcioniranje bolnice. Splitsko-dalmatinska je sada na prvom mjestu po broju oboljelih, ali ako usporedimo s drugim zemljama u okruženju, to je još uvijek prilično niski broj oboljelih za županiju s tako velikim brojem stanovnika”, kazao je.

Beroš je izvijestio i o inspekcijskom nadzoru u Domu za starije u Splitu. Napominje kako nije bilo propusta.

Na konferenciji za novinare rečeno je kako je Dom za starije postupao po uputama i da je liječnica bila svakodnevno u Domu za starije u Splitu.

Ministrica Bedeković odgovorila je na pitanje kako je moguće da su 10 dana neki korisnici bili pod temperaturom. Bedeković je ponovila kako nikakve nepravilnosti nisu utvrđene.

U petak ujutro stigle su loše vijesti iz Splitsko-dalmatinske županije. Preminulo je pet osoba u posljednja 24 sata, među kojima je i troje korisnika domova za starije.

VIDEO-OVDJE https://www.facebook.com/DNEVNIK.hr/videos/838200300005646/

Capak je kazao da je riječ o Domu za starije i nepokretne i da su temperature pri promjeni katetera tamo učestale. “Oni su bili pregledani. Zašto nije dijagnosticiran koronavirus? Liječnica je tako procjenila. Doktorica je pregledala, dala antibiotik i nije posumnjala u koronavirus”, napomenuo je.

Prema izvješću KBC-a Split umrlo je pet osoba – u dobi od 96 i 93 godine, dvije osobe u dobi od 78 godina te jedna u dobi od 72 godine, donosi dnevnik.hr.

Dvije umrle osobe bile su korisnice doma za starije i nemoćne osobe Split smještajna jedinica u Vukovarskoj ulici a jedna je bila korisnica doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj.

U bolnici su rekli kako su svi umrli, uz nekoliko teških kroničnih bolesti. bili pozitivni i na COVID-19.

Veliki broj županija u petak ujutro nema novih zaraženih koronavirusom.

Ukupan broj Covid-19 pozitivnih osoba s jučerašnjim danom bio je 2076 od čega je u posljednjih 24 sata bilo 14 zaraženih. U posljednja 24 sata preminule su dvije osobe. Jedna u Osijeku i jedna u Dubrovniku pa je ukupno 69 preminulih od početka epidemije.

Od ponedjeljka na snagu stupa druga faza popuštanja mjera prema odluci Vlade.

screenshot-koronavirus.hr

G.S.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − 3 =