VIDEO U Hrvatskoj novih devet slučajeva zaraze: Ukupno je 65 oboljelih od koronavirusa…

''Ograničit će se kretanje starijih''...

Podijeli

U Hrvatskoj je zasad koronavirusom zaraženo 65 ljudi, objavio je ministar Vili Beroš jutros u emisiji “Izaberi zdravlje” Hrvatskog radija. To znači da se od jučer, kad je bilo 56 oboljelih, pojavilo novih devet slučajeva. “Tijekom noći bilo je puno testiranja”, rekao je Beroš…

Pod nadzorom je 8464 ljudi, a testirano je njih preko 800. Nove informacije o oboljelima Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je u 9 sati. Premijer Andrej Plenković je najavio da će upravo taj Stožer dobiti nove, veće ovlasti.

Vlada donosi mjere pomoći gospodarstvu

Iz Ministarstva gospodarstva najavljeno je da su reprogrami i moratoriji na kredite, odobrenje novih kredita za likvidnost i garancija u okviru garantnog fonda osiguranja izvoza, neke od prvih deset mjera pomoći gospodarstvu za borbu protiv šteta zbog koronavirusa.

Te mjere iz resora Ministarstva gospodarstva trebale bi biti utvrđene na današnjoj sjednici Vlade, a dolaze nakon odluke kojom se sprječava rast cijena ključnih proizvoda za opskrbu hrvatskog tržišta i izvoz onih proizvoda za koje se u Hrvatskoj pojavi mogućnost nestašice.

Zbog koronavirusa granični prijelazi sa Srbijom i Crnom Gorom zatvoreni su za sve, osim za njihove državljane i vozače teretnih vozila, pojačana je provjera na svim graničnim prijelazima Hrvatske sa Slovenijom, Mađarskom i BiH, priopćio je u utorak Hrvatski autoklub. Zbog toga su moguća dulja čekanja putničkih, a osobito teretnih vozila.

screenshot-Stožer

Stožer objavljuje nove informacije o borbi protiv koronavirusa. ”Izvjesno je da će broj rasti, nećemo povećavati broj testiranih”; ”Ograničit će se kretanje starijih”

T.H.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here