Podijeli

Altay tenkovi su zadnja generacija najmodernijih tenkova opremljenih po najsavremenijem standardu i prema statistikama su bolji od Izraelskih Merkava tenkova koji su se pokazali moćnim u dosta operacija…

Pored 10 tenkova koliko Turska želi pokloniti OSBiH također u Bosnu stižu i napadački helikopteri ali pod jednim uslovom da i tenkovi i helikopteri budu smješteni u Federaciju BiH i pod upravljanje Bošnjačke komponente OSBIH, donosi glasnarodabih.com.

Ovi helikopteri su zastrašujuće zvijeri koje dostižu brzinu do 300 kmh i naoružani su svim i svačim, od raketa do mitraljeza.

Proizvode se u Turskoj i licenca je čisto Turska. Ovim helikopterima BiH nebo će biti mnogo sigurnije jer sposobnostima i performansama ovih letjelica mogu zavidjeti i neki napadački avioni…

Ova donacija će biti realizirana čim se usaglase Ministarstvo odbrane BiH, predsjedništvo BiH i ministarstvo odbrane Republike Turske. Donacija dolazi po nalogu predsjednika Turske Erdogana zbog, kako se navodi, sve većih tenzija na području Balkana i BiH.

Vrijednost donacije je oko 450 milijuna maraka jer uz tenkove i helikoptere dolazi i prateća oprema kao i određene rakete!-donosi glasnarodabih.com.

D.K.

 


Podijeli

27 KOMENTARI

  1. TO SE NI POD KOJU CJENU NESMI DOZVOLITI MOŽE ALI SVIMA SAMO MUSLIMANIMA NIKAKO PREVIŠE JE PROZIRNO I NEVODI NIČEMU DOBROM PRVENSTVENO MUSLIMANIMA JER I DRUGI NEBI SJEDILI SKRŠTENIH RUKU A ONDA NEKA NAM JE BOG SVIMA NA POMOĆI. NADAM SE DA NISMO TOLIKO NAIVNI DA OPET NASJEDNEMO NA TE OPASNE IGRE.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

jedan + šest =