VIDEO Trojici pulskih napadača koji su pretukli 69-godišnjeg Puljanina mjesec dana istražnog zatvora…

Tužiteljstvo sumnja da su mu sva trojica zadali više udaraca nogama po tijelu uslijed čega je teško ozlijeđen...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Trojici mladića, među kojima je jedan navodno pripadnik Hrvatske vojske, koji su u nedjelju pretukli 69-godišnjeg Puljanina Evelina Valea sudac istrage Županijskog suda u Puli odredio je jednomjesečni istražni zatvor…

-VIDEO MORH najoštrije osuđuje napad u Puli na 69 godišnjaka kojemu su napadači slomili ruku i tri rebra…

Pulsko općinsko državno odvjetništvo izvijestilo je da je nakon ispitivanja dvojice 24-godišnjaka iz Petrinje i Zagreba te maloljetnog 17-godišnjaka za sve zatražilo istražni zatvor zbog opasnosti da bi na slobodi mogli ponoviti nedjelo i utjecati na svjedoke.

Ispitivanje osumnjičenih uslijedilo je nakon što je Policijska uprava istarska podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da su sva trojica počinili kazneno djelo protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom.

Sud je prihvatio zahtjev DORH-a pa trojica osumnjičenih ostaju u istražnom zatvoru mjesec dana, da na slobodi ne bi ponovno počinili kazneno djelo te da ne bi utjecali na svjedoke koji će biti ispitani tijekom istrage. 

Kako se navodi u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva, postoji osnovana sumnja da su u nedjelju ujutro oko 7 sati na terasi caffe bara na Danteovom trgu u Puli, napali 69-godišnjaka nakon što ih je sat vremena ranije upozorio da ne tresu štap sa zastavama i da poštuju zastavu Napali su ga “u cilju da ga teško tjelesno ozljede, znajući da se radi o osobi koja je starije životne dobi”, tvrdi tužiteljstvo.

 

Dok je čuvar terase sjedio na stolici, prišli su mu maskirani kapuljačama i tamnim kapama sa prorezima za oči (tzv. fantomkama) te mu je prvoosumnjičenik zatvorenom šakom zadao više udaraca u desnu sljepoočnicu. Kada je ustao kako bi pobjegao drugoosumnjičenik je na njega bacio stolicu koja ga je udarila u desnu ruku. Potom ga je sustigao i gurnuo na uzemljeni kontejner zbog čega je 69-godišnjak pao na pod.

Tužiteljstvo sumnja da su mu sva trojica zadali više udaraca nogama po tijelu uslijed čega je teško ozlijeđen.

-VIDEO MORH najoštrije osuđuje napad u Puli na 69 godišnjaka kojemu su napadači slomili ruku i tri rebra…

Ministar obrane Damir Krstičević i zapovjednik bojne Tigrovi bojnik Krešimir Kršinić, koji je ozlijeđenoga i posjetio u pulskoj bolnici, u ponedjeljak su se ispričali napadnutom Puljaninu i najavili da će protiv osumnjičenog pripadnika HV-a biti pokrenut i stegovni postupak “koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe”.H

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 8 =