(VIDEO) TRAGEDIJA: U nesreći ruskog putničkog zrakoplova u zračnoj luci u Moskvi poginula 41 osoba…

Prve vijesti govorile su samo o ozlijeđenima. Kasnije se broj žrtava penjao, da bi ruski mediji, navodeći istražno povjerenstvo, objavili da je 41 osoba poginula a da ih je 37 preživjelo...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon što su prve vijesti iz Moskve o nesreći zapaljenog zrakoplova bile da je samo nekoliko putnika, od njih 74 koliko ih je prevozio, povrijeđeno, stigla je tragična vijest…

Četrdeset i jedna osoba poginula je u nesreći ruskog putničkog zrakoplova koji je nakon polijetanja morao prinudno sletjeti u moskovsku zračnu luku Šeremetjevo, a točan uzrok nesreće još uvijek nije poznat…

Ruski putnički zrakoplov Suhoj Superjet-100 sa 73 putnika i pet članova posade  poletio je sa Šeremetjeva za Murmansk ali je ubrzo nakon polijetanja zatražio odobrenje procedure hitnog slijetanja zbog požara, objavili su ruski državni mediji. Kada je sletio izbio je veliki požar.

Prvo se govorilo samo o nekoliko ozlijeđenih

Prve vijesti govorile su samo o ozlijeđenima. Kasnije se broj žrtava penjao, da bi ruski mediji, navodeći istražno povjerenstvo, objavili da je 41 osoba poginula a da ih je 37 preživjelo.

-VIDEO: VELIKA drama u Rusiji… zrakoplov sa 78. putnika prisilno sletio i zapalio se na pisti…

Prema prvim izvješćima posada je uspjela prizemljiti zrakoplov tek iz drugog pokušaja. U dodiru s tlom avion se zapalio.

Video snimke objavljene na društvenim mrežama pokazuju avion u plamenu. Odmah po slijetanju, putnici su evakuirani toboganom.

Ne zna se uzrok nesreće

Uzrok požara još se ne zna ali se za sad nagađa o  mogućem udaru munje. Nije jasno je li u avionu već u zraku izbio požar.

“Let Su-1492 poletio je po planu u 18,02. Nakon polijetanja posada je prijavila problem i donijela odluku da se vrati na aerodrom”, objavila je zračna luka Šeremetjevo u priopćenju.

“U 18,30 zrakoplov je uspio hitno sletjeti nakon čega je izbio požar”,  nastavlja se.

Požar je stavljen pod kontrolu, nakon čega se vidjelo da je stražnji dio potpuno izgorio dok je prednji dio aviona u boljem stanju.

Riječ je o prvom putničkom avionu postsovjetske Rusije

Agencija Interfax, navodeći anonimni izvor, objavila je da je avion sletio s punim rezervoarima goriva jer je bilo opasno izvesti manevar pražnjenja iznad Moskve.

Stoga je odmah pokrenuta istraga za kršenje pravila sigurnosti.

Premijer Dmitrij Medvedev naredio je formiranje vladinog povjerenstva za istragu, dok je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao da je predsjednik Vladimir Putin izrazio sućut obiteljima žrtava.

Suhoj Superjet-100 je bio prvi putnički avion postsovjetske Rusije i trebao je biti konkurencija brazilskom Embraeru i kanadskom Bombardieru. Ponos Rusije od 2011. kada je počeo letjeti, ipak je teško prodirao izvan ruskog tržišta.H

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dvadeset + sedamnaest =