VIDEO/ TRAGEDIJA!…Pao helikopter HRZ-a Kiowa Warrior… U padu helikoptera poginuo pilot HRZ-a!

Podijeli

MORH je potvrdio kako je riječ o padu vojnog helikoptera Kiowa OH-58 D tijekom trenažnog leta koji je započeo u 10.30 sati…

Jedan pripadnik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, član posade poginuo je u padu helikoptera u Zlarinskom kanalu ispred mjesta Zablaće, naveo je MORH te dodao kako su u helikopteru Kiowa Warrior bila dva člana posade.

Prema prvim informacijama, mještani su izvukli jedno tijelo iz mora. Pilot je umro nakon pokušaja reanimacije. Iako identitet članova posade helikoptera još nije objavljen u novinarskim krugovima već se raspolaže s određenim informacijama. – Obojica pilota bili su iskusni i imali su trenažni let. Pronađeno je tijelo mlađeg pilota. On je prije pet godina bio najbolji pilot u generaciji – neslužbeno su nam rekli u Zemuniku uoči konferencije za novinare. Također neslužbeno doznajemo da je drugi pilot bio voditelj školovanja stranih pilota prije nekoliko godina. Doznajemo i kako je jedan od pilota sin poginulog hrvatskog branitelja, donosi večernji.hr

Priopćenja MORH-e

U području otoka Zlarina i Zablaće došlo je do pada helikoptera Kiowe OH-58 D tijekom leta koji je započeo u ponedjeljak 27. siječnja 2020. u 10,30 sati.

Poduzete su sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade.

Pravovremeno ćemo izvijestiti javnost o detaljima, priopćio je MORH u povodu ove tragedije…

Nadalje MORH izdaje službeno priopćenje;

Konferencija za medije u Zemuniku povodom pada helikoptera

U vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku u 14,30 sati održat će se konferencija za medije povodom pada helikoptera

U vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku u ponedjeljak, 27. siječnja 2020. godine u 14,30 sati održat će se konferencija za medije povodom pada helikoptera Kiowa Warrior OH-58D.

Prema Zemuniku su se uputili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević , načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec.

Podsjetimo, danas je u području otoka Zlarina i Zablaća tijekom leta došlo do pada helikoptera Kiowa Warrior OH-58D iz sastava 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tijekom leta koji je započeo u 10,30 sati.

Poduzete su sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade,nadalje MORH, nadalje MORH navodi u svom priopćenju na službenoj mrežnoj stranici…

U padu helikoptera poginuo pilot HRZ-a

NOVO-Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska duboko su potreseni zbog nemilog događaja i izražavaju sućut obitelji preminulog pripadnika HRZ-a

Jedan pripadnik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, član posade helikoptera Kiowa Warrior poginuo je u padu helikoptera Kiowa Warrior u more u Zlarinskom kanalu ispred mjesta Zablaće.

U helikopteru Kiowa Warrior bila su dva člana posade.

Za drugim članom posade pokrenuta je intenzivna akcija traganja i spašavanja u koju su uključeni helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Obalna straža Hrvatske ratne mornarice kao i operativne službe Ministarstva unutarnjih poslova te spasilački brod iz sastava Lučke kapetanije Šibenik.

Ministarstvo obrane, Hrvatska vojska i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo duboko su potreseni zbog nemilog događaja i izražavaju sućut obitelji preminulog pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Uskoro opširnije o svemu…

M.M.

 


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − dva =