VIDEO! Tomislav Josić u Bujici o sramotnoj presudi Saši Sabadošu: Zbog smrti Darka Pajičića treba odgovarati i Ranko Ostojić!

IVAN PENAVA ZA BUJICU: Ostojića treba smjeniti s mjesta saborskog Odobra za nacionalnu sigurnost, ali ne vjerujem da će to kolege iz HDZ-a pokrenuti!...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

IVAN PENAVA ZA BUJICU: Ostojića treba smjeniti s mjesta saborskog Odobra za nacionalnu sigurnost, ali ne vjerujem da će to kolege iz HDZ-a pokrenuti!..

“Netko je slučaj Pajičić zataškavao i štitio Sašu Sabadoša i za to mora odgovarati,“ izjavio je u Bujici na Z1 televiziji Tomislav Josić, predsjednik Savjeta za branitelje Grada Vukovara, ozbiljno optuživši bivšeg Milanovićevog ministra policije Ranka Ostojića. Josić smatra bi nakon presude Općinskog suda u Vinkovcima kojom je policajac Saša Sabadoš proglašen krivim za smrt vukovarskog branitelja Darka Pajičića, SDP-ovca Ranka Ostojića trebalo smijeniti s mjesta predsjednika Saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

-(FOTO-VIDEO) Ubojstvo vukovarskog branitelja Darka Pajčića: Veća je kazna za prometni prekršaj nego za ubojstvo, ako si…Sabadoš!…

TKO JE UKRAO POLICIJSKU SNIMKU SABODOŠEVOG NAPADA NA DARKA PAJIČIĆA?!

Komentirajući presudu sutkinje Juke Vučinić-Jurić koja je donešena prije deset dana, Josić je Ostojića ozbiljno optužio i za nestanak snimke videonadzora sa zgrade Policijske postaje Vukovar: – Došao sam u policiju odmah nakon napada na Darka Pajičića. Pitao sam načelnika što se dogodilo, a on mi je ispričao identičnu priču koju sam prethodno čuo od svjedoka napada. Na moje pitanje odakle zna kako se odvio napad na Pajičića, načelnik mi je odgovorio da je sve vidio na policijskoj snimci! Međutim, ta snimka nikada nije ugledala svjetlo dana… Jednostavno je “nestala“…

Na posebno pitanje voditelja kome je bilo u interesu da snimka “nestane“ Josić je odgovorio: – To nije odgovaralo vrhu policije na čelu s Rankom Ostojićem! Na snimci bi se jasno vidjelo da se jedan policajac od 120 kila, kao bizon, s leđa zaletio u čovjeka od 60 kila i svom snagom ga nabio o zid! Naravno da to nije nikakvo “herojsko djelo“ i da to nisu htjeli pustiti u javnost, jer bi tada Sabadoša sigurno morali odmah sankcionirati.

-OVIM VIDEOM OSTOJIĆ JE OPRAVDAVAO UBOJSTVO… 

Josić je upozorio da su institucije postupak protiv Saše Sabadoša namjerno otezale i da je svega dva mjeseca nedostajalo da slučaj ode u zastaru: – Sabadoš se zamalo izvukao. Iz nekih razloga sudovi su se mijenjali, postupci razdvajali, jedna je gospođa ostala trudna… Činjenica je da je samo u zadnje dvije godine osuđeno čak 30 hrvatskih branitelja za razbijanje ćiriličnih ploča u Vukovaru, a da se Sabadoša nije moglo osuditi dugih 6 godina.

NIJE KRIVA RAKIJA!

“Da Darko Pajičić 23. studenog 2013. nije ostao bez pola glave i danas bi bio živ,“ uvjeren je Josić: “Sve ono što se Pajičiću događalo kasnije, direktna je posljedica napada Saše Sabadoša.“

Tomislav Josić javnost je posebno podsjetio na izjavu bivšeg Milanovićevog ministra Ranka Ostojića da je za smrt Darka Pajičića “kriva rakija“: – Cijelo vrijeme su lagali javnost i svjesno iznosili neistine! Rakije je u Slavoniji oduvijek bilo, a nitko zbog nje nije ostao bez pola glave. Briga njih za život jednog hrvatskog branitelja, njima je bilo važno da budu “duhoviti“, ali nikako da shvate da su s takvim ponašanjem samo iziritirali ljude… Milanovićeva Vlada i ministar Ostojić ponašali su se vrlo podmuklo i mi im to nikad nećemo zaboraviti.

-OVIM VIDEOM OSTOJIĆ JE OPRAVDAVAO UBOJSTVO… 

Državnom odvjetništvu je trebalo čak devet mjeseci da pokrene postupak protiv Sabadoša: – Kada je razbio ćiriličnu ploču, protiv Pajičića je već sutradan podignuta optužnica za uništavanje državne imovine, a protiv Saše Sabadoša za nanošenje osobito teških tjelesnih ozljeda, koje su na kraju uzrokovale smrt, tek nakon devet mjeseci. Uz to napominjem, da Sabadoš ni jedan, jedini dan nije bio suspendiran i prebačen je na drugo radno mjesto. Otišao je u mirovinu, a danas uživa u Njemačkoj i još k tome radi na crno. Pojeo vuk magare.

PENAVA: BOLJE DA NE KAŽEM ŠTO MISLIM O OSTOJIĆU…

-OVIM VIDEOM OSTOJIĆ JE OPRAVDAVAO UBOJSTVO… 

U Bujicu se uživo iz Vukovara javio gradonačelnik Ivan Penava, koji je ujedno i šogor pokojnog Darka Pajičića: – Presuda me nije osobito utješila, jer Darka više nema. Što god mi sad pričali o tome, čovjeka više vratiti ne možemo… Mi smo se od samog početka kao obitelj, suočavali s opstrukcijama. Ministarstvo Ranka Ostojića, Sašu Sabadoša nije suspendiralo niti na jedan dan, a kamoli da bi nešto drugo poduzeli. Državno odvjetništvo reagiralo je tek kada su saznali da ćemo kao obitelj podnijeti privatnu tužbu. U taj su postupak krenuli nevoljko. Začudilo me kada sam shvatio da je Državno odvjetništvo odustalo od kvalifikacije osobito teških tjelesnih ozljeda kojom se tuđi život dovodi u opasnost. Tu nešto jako, jako smrdi! Igraju se s ljudskim životima… Darko Pajičić je na žalost, svoj život izgubio, a oni se nastavljaju igrati sa životima nas kao obitelji, ali i životima njegovih suboraca – branitelja Vukovara.

Penava je razočaran u svoje stranačke kolege u Saboru i ne vjeruje da će oni sada pokrenuti postupak smjene Ranka Ostojića s mjesta šefa saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, iako za to postoje argumenti: – Ranko Ostojić je kao ministar u Vladi Zorana Milanovića, izjavio da je za smrt Darka Pajičića “kriva rakija“ i to – prije bilo kakve istrage. Prejudicirao je kako u konkretnom slučaju nije bilo nikakvog prekoračenja ovlasti, niti pretjerane uporabe sile, a sada ga je presuda ipak demantirala. Ostojić je s ciljem zataškavanja napravio pritisak prema Unutarnjoj kontroli MUP-a. Riječ je o vrlo neprofesionalnom postupanju i vrlo sam blag kada to govorim, jer mislim nešto posve drugo! Kada bismo kao društvo barem malo držali do sebe, takav čovjek ne bi uopće smio egzistirati u javnom, političkom prostoru, a kamoli biti na čelu jednog saborskog odbora. U njegovom slučaju riječ je o gruboj zlouporabi sustava! Na žalost, iskustvo me podučilo da od svojih kolega u Saboru ne očekujem ništa, pa tako ni opoziv Ranka Ostojića s čelnog mjesta u Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Kada bih vam rekao da očekujem, lagao bih! I sam sebi i cijeloj hrvatskoj javnosti…

VLAHO OREPIĆ: NEMOJTE U TO DIRATI!

Tomislav Josić je osim Ostojića, za zataškavanje slučaja Pajičić optužio i predsjedničkog kandidata i bivšeg ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića: – Bio sam na sastanku s Vlahom Orepićem, zajedno s Ivanom Penavom. Ivan ga je pitao što je s Pajičićem, a Orepić je u tom trenutku odgovorio: Nemojte u to dirati, tu ne možete ništa! Vjerujem da je i on imao pritiske s raznih strana.

“Da smo mi prava država, slučaj Pajičić davno bi bio riješen, a odgovarali bi i oni koji su sudjelovali u zataškavanju,“ komentirao je Josić cijeli slučaj, uz ironični zaključak: “Vjerojatno će i Ranko Ostojić doći na red, ali tek tamo negdje 2074. godine!“

Na konkretno pitanje ‘smatra li Ranka Ostojića odgovornim za zataškavanje, Josić je odgovorio: – Pa, on je tada bio ministar policije! Nije MORH sudjelovao u zataškavanju. Taj čovjek više ne bi ni u Saboru trebao sjediti, a kamoli biti predsjednik jednog tako važnog saborskog odbora!

Saša Sabadoš napao je Darka Pajičića u Vukovaru 12. studenog 2013. godine. Sud u Vinkovcima utvrdio je da je upravo taj napad uzrokovao njegovu smrt, dvije godine kasnije – 23. studenog 2015. Zanimljivo je da je osječki sudac Ivan Sajter zbog klevete osudio urednika Bujice, koji je Ranka Ostojića svojedobno prozvao zbog smrti Darka Pajičića i zataškavanja slučaja. Sudac Sajter nije uvažio dokaze, niti iskaze svjedoka, temeljem kojih je vinkovačka sutkinja Julka Vučinić-Jurić 19. rujna 2019. ipak osudila Sašu Sabadoša. Bujica je u ponedjeljak navečer reprizirala razgovor sa sada pokojnim Darkom Pajičićem, snimljen u Krapinskim Toplicama, u svibnju 2014. godine. To je bio jedini nastup pokojnog Pajičića pred kamera, a kao krivce za njegovo teško stanje (tada je bio u kolicima), otvoreno je imenovao Sašu Sabadoša i Ranka Ostojića.

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE;

Autor-Mateja Jozelić-Bujica


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × pet =