VIDEO Tisuće poduzetnika napunile zagrebački glavni trg: Dosta je! ”Ne želim živjeti u državi u kojoj se bojim reći da želim raditi”

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Nezadovoljni strogim mjerama zbog kojih ne mogu raditi, poduzetnici su danas izašli na zagrebački Trg bana Jelačića i održali prosvjed…

Istaknuo je zdravstvene djelatnike, za koje je zatražio pljesak zbog njihova truda u borbi protiv epidemije. ”Predlažem da političari svoje plaće daju njima i da se s njima zamijene, pa da vidimo kako će onda biti”, rekao je, donosi dnevnik.hr…VIDEO-OVDJE.

SCREENSHOT

Ispričao je svoje iskustvo s policijom prilikom uhićenja nakon što je otvorio teretanu. ”Vidio sam da smo krasni ljudi. To su naši obiteljski prijatelji, susjedi, koji rade svoj posao, rade ga s velikom neugodnošću. Nije problem u njima koji moraju provoditi glupe zakone, nego u onima koji ih donose. Inspektori su mi sa suzama u očima zapečatili teretanu. I u DORH-u su krasni ljudi, dobri, ali moraju provoditi gluposti koje je napisao netko drugo”, rekao je Klarić.

screenshot

”Samo za kraj, našim poštovanim političarima, molim vas, prestanite nas maltretirati. Ako niste u stanju voditi krizu, odite se baviti nečim drugim. Dođite k meni na trening”, zaključio je, donosi dnevnik.hr…VIDEO-OVDJE

10:24 Oreščanin je stao pred prosvjednike koji su mu gromoglasno zapljeskali. ”Hvala vam svima koji ste došli, iz Istre, Varaždina, Čakovca, Virovitice, a posebno hvala onima koji su došli iz Petrinje i Siska”, rekao je.

”Imamo dvije poruke. Jedna je – dosta je toga da su zaposlenici privatnog sektora građani drugog reda, a druga je – zašto Hrvatska ne bi bila država svih svojih građana?” kaže.VIDEO-OVDJE

screenshot

“Tražimo pravedno i pošteno obeštećenje za sve koji imaju veliki pad prihoda, a ne samo za one koji su zatvoreni. Tražimo ukidanje parafiskalnih nameta i da članstvo u komorama bude dobrovoljno”, otkrio je zahtjeve Oreščanin.

Kazao je da je razgovarao s ministrom Josipom Aladrovićem i tražio ga da plaća dužnosnika bude u minimalnom iznosu od 4000 kuna. ”Aladrović je zahvalio na prijedlogu i rekao da je to kvalitetan prijedlog i da će ga razmotriti”, rekao je.

screenshot

”Na kraju bih Vas nešto htio pitati. Koju poruku imate za ministra Ćorića?” pitao je Oreščanin, na što su prosvjednici uglas počeli vikati: ”Ostavka!”, ”Odlazi” i ”Dosta je”.

svreenshot

10:20 Marin Medak poručio je da poduzetnici nisu građani trećeg reda.

”Ne želim živjeti u državi u kojoj se bojim reći da želim raditi. Svi se moraju zapitati koga i čega se bojimo. Nije problem što smo zatvoreni, ali to se treba adekvatno platiti, a ne da se laže javnost da je dovoljno izdvojeno. Nedostaje još 50 posto bilance. Žalosno je da moramo prosvjedovati da bismo se izborili za legitimno pravo. Ovaj način nije ispravan. Mi nismo građani trećeg reda”, rekao je, donosi dnevnik.hr…VIDEO-OVDJE.

Više o svemu-OVDJE

G.S.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dvadeset + dvadeset =