VIDEO Teški ratni zločin tzv Armije BiH u selu Bobaši kod Viteza, 18. rujna 1993.Najmlađa žrtva bila je Ivana Garić koja je imala 16 godina

Pripadnici odreda “El Mudžahid” bili su islamski radikalisti, dobrovoljci iz islamskih zemalja, koji su u BiH pristigli na poziv Alije Izetbegovića...

Podijeli

foto-arhiva

Zločin su počinili pripadnici odreda “El Mudžahid”, koji se nalazio u sastavu 3. korpusa Armije BiH. Zapovjedništvo 3. korpusa bili je u Zenici. Pripadnici Armije BiH ubili su 15 Hrvata u selu Bobaši kod Viteza. U ranim jutarnjim satima pripadnici tzv Armije BiH upali su u selo Bobaši i počinili ratni zločin, ubijajući nenaoružane civile na kućnom pragu.

8. rujna 1993. pokolj u Bobašima (Vitez), ratni zločin počinjen nad Hrvatima od strane Muslimansko-bošnjačke takozvane “Armije RBiH”, ubili su 15 Hrvatskih civila na kućnom pragu. Zločin je počinjen za vrijeme primirja.

Zločin je počinjen u vrijeme primirja između tzv Armije BiH i HVO-a.

Najmlađa žrtva bila je Ivana Garić koja je imala 16 godina. O sudbini Ivane Garić malo ljudi zna jer o njoj mainstream mediji ne pišu kao o nekim drugim žrtvama (djeci Ahmića, Stupnog Dola itd.). Ivana Garić je Hrvatica pa nije interesantna ”mainstream” medijima i nevladinim udrugama.

Pripadnici odreda “El Mudžahid” bili su islamski radikalisti, dobrovoljci iz islamskih zemalja, koji su u BiH pristigli na poziv Alije Izetbegovića.

Za ovaj počinjeni zločin nitko nije odgovarao.

VEZANE VIJESTI

Masakr Armije BiH u Uzdolu  – strašan zločin koji je izveden na svirep način u ranu zoru 14. rujna 1993. godine u hrvatskom selu Uzdol.  


Podijeli