VIDEO Teixeira brutalno prebio Smitha: Po oktogonu su vrcali zubi, amerikanac ih pokupio i dao ih sucu…

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

U noći sa srijede na četvrtak održana je i druga UFC-ova priredba u Jacksonvilleu, a u glavnoj borbi večeri Glover Teixeira (31-7) stigao je do velike pobjede nad Anthonyjem Smithom (33-15)…

UFC on ESPN+ 29 event predvodila su dvojica bivših izazivača u poluteškoj kategoriji, a tehničkim nokautom u petoj rundi do svoje već četvrte pobjede u nizu stigao je brazilski veteran Teixeira.

Iako je Smith dobro otvorio meč te vjerojatno osvojio uvodnu rundu, Teixeira je polovicom druge preuzeo kontrolu i započeo s jednom velikom dominacijom koju je na trenutke bilo jako teško gledati.

I na nogama i u parteru Teixeira je sve češće pogađao teške udarce te više puta ozbiljnije uzdrmao Smitha kojeg je samo snaga volje održavala u borbi. U više situacija činilo nam se da bi sudac Jason Herzog ili netko iz Smithovog kuta mogao prekinuti meč, ali to se nije dogodilo…

Bila je to apsolutna dominacija 40-godišnjeg Brazilca koji je tamo negdje od 7-8 minute meča pa sve do njegovog kraja izgledao bolje no ikad. Aperkati, krošei, direkti, koljena, sve je to na nogama prolazilo Teixeiri koji je s lakoćom i kad god je to poželio borbu selio i u parter, a tamo smo onda gledali jedan nemilosrdan i učinkovit ‘ground-and-pound’ u kombinaciji s nekoliko pokušaja gušenja od kojih se uzdrmani Smith ipak uspio obraniti.

A kako je to izgledalo u samom Octogonu možda će vam najbolje dočarati bodovanja nekoliko uglednih borilačkih portala od kojih je većina treću i četvrtu rundu bodovala s 10-8 ili 10-7 za Teixeiru.

Posljedice brojnih Gloverovih napada bile su strašne, a Smith se čak u pauzi pred petu rundu svom kutu požalio uz riječi  – “Zubi mi ispadaju!”

U posljednjoj dionici nastavila se ista priča iz prethodne dvije. Glover je vrlo brzo pogodio nekoliko teških udaraca te potom u parteru stigao do dominantne pozicije iz koje počinje kažnjavati Smitha što konačno tjera suca na prekid meča.

Brazilski borac je dominaciju uspostavio u četvrtoj rundi i pravo je pitanje kako već u njoj nije došao do pobjede i slavlja…

Meč je obilježio nesvakidašnji događaj na ovakvim priredbama. 

Teixeira je prilikom jednog gadnog udarca u četvrtoj rundi izbio dva zuba Smithu, čak mu se i ispričavao u tijeku borbe.

Amerikanac je zube pokupio i predao sucu te nastavio borbu, ali ona nije još dugo potrajala.

Izbijena dva zuba nisu bili jedina gadna povreda Smitha.

Meč je završio sa slomljenim nosom i jagodičnom kosti, te većom posjekotinom ispod desnog oka.

UFC Fight Night: Smith vs. Teixeira

Glover Teixeira def. Anthony Smith, TKO (udarci), R5 1:04

Ben Rothwell def. Ovince Saint Preux, podijeljena odluka sudaca (28-29, 29-28, 29-28)

Drew Dober def. Alexander Hernandez, TKO (udarci), R2 4:25

Ricky Simon def. Ray Borg, podijeljena odluka sudaca (28-29, 29-28, 29-28)

Andrei Arlovski def. Philipe Lins, jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 29-28)

Thiago Moisés def. Michael Johnson, submission (heel hook), R2 0:25

Uvodne borbe:

Sijara Eubanks def. Sarah Moras, jednoglasna odluka sudaca (30–27, 30–27, 30–26)

Omar Morales def. Gabriel Benítez, jednoglasna odluka sudaca (30–27, 29–28, 29–28)

Brian Kelleher def. Hunter Azure, KO (udarci), R2 3:40

Chase Sherman def. Isaac Villanueva, TKO (laktovi i udarci), R2 0:49

D.J.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dvanaest + 17 =