(VIDEO) SVEČANO OBILJEŽENA JUBILARNA 30. GODIŠNJICA PJESME “BOJNA ČAVOGLAVE”…”Ona je bila krik tog vremena i naš način na koji smo pokušali skrenuti pažnju.”

Uz ovaj predivan prilog o slavnoj prošlosti i nadu u podjednako lijepu budućnost naših Čavoglava..."Ona je bila krik tog vremena i naš način na koji smo pokušali skrenuti pažnju..."

Podijeli

Jučer je u Čavoglavama obilježena 30. godišnjica emitiranja legendarne budnice ‘Bojna Čavoglave’, pjesme koja je od samog svog izlaska strelovito i pozitivno djelovala na moral hrvatskih branitelja, ali i hrvatskih civila. Tim povodom su danas mještani i prijatelji Čavoglava sudjelovali u kreiranju prigodne milenijske fotografije poznatog fotografa Šime Strikomana…

Autor pjesme, Marko Perković Thompson, za Hrvatsku Radioteleviziju je izjavio:
“Ona je bila krik tog vremena i naš način na koji smo pokušali skrenuti pažnju.”
Pjesma nije samo skrenula pažnju na beskompromisnu i predanu borbu hrvatskog naroda za slobodu i samostalnost, već je bila pogonsko gorivo koje će u narednim godinama motivirati naše branitelje i djelovati kao kohezivni faktor među svim Hrvatima.
Izrazito nam zadovoljstvo predstavlja i drugi dio ovog priloga – pohvalna priča o revitalizaciji dalmatinske Zagore i demografskoj obnovi. Mlade obitelji Žarka Jukića i Denisa Pauka posvjedočile su o povratku dječjih osmijeha u naše selo potaknutih poboljšanim socio-ekonomskim prilikama. Iskreno se nadamo kako će razvoj primarne infrastrukture, unaprjeđenje obiteljske poljoprivrede i ruralnog turizma biti poticaj i ostalim mladim obiteljima za povratak na rodnu grudu u kraju njihovih predaka.

Uz ovaj predivan prilog o slavnoj prošlosti i nadu u podjednako lijepu budućnost naših Čavoglava, svima vam od srca želimo čestitati Božić uz obilje Božjeg blagoslova, poručila je Udruga ‘Čavoglave’

Pogledajte prilog HRT-a iz središnjeg Dnevnika-izvor-ovdje

M.M.


Podijeli