(VIDEO) SVEČANI PRIJEM RUKOMETAŠICA: Milanović – ”Bile ste poput Odiseja i Ahila, ni najjače ni najslabije. A imale ste protiv sebe Kiklope”

ZLATNA BRONCA...

Podijeli

Premijer Andrej Plenković i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac primili su u NSK-u hrvatske rukometašice koje su ovog vikenda osvojile broncu na Europskom prvenstvu u Danskoj. Na svečanom je dočeku bio i predsjednik RH Zoran Milanović…

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija ispisala je povijest i u domovinu se vratila s prvom medaljom – broncom osvojenom na Europskom prvenstvu u Danskoj.

Nakon dočeka na aerodromu hrvatske su rukometašice u 15 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici primili premijer Andrej Plenković i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, a nazočio je i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

”Čestitam vam na svemu što ste učinile. To je vaša medalja, ali ona nam je donijela optimizam i nadu u ovim vremenima”, rekla je ministrica Brnjac.

Dobrodošlicu je rukometašicama poželio Predsjednik vlade Andrej Plenković.

Dobro došle kući hrvatske reprezentativke. Ogroman je ponos bio pratiti vaš nastup na ovom prvenstvu. Ponosni smo na vas i hvala vam još jednom i iskrene čestitke.

”Učinile ste cijelu Hrvatsku ponosnom. Hvala vam na još jednoj predivnoj sportskoj priči”, rekao je Plenković rukometašicama.

Čestitao i predsjednik sabora Jandroković

U ime Hrvatskog sabora sportašicama je čestitao i Gordan Jandroković. ”Vaš je uspjeh još ljepši jer ga nismo očekivali. Nema u sportu boljeg nego da si podcijenjen pa pokažeš ovo što ste vi pokazale. Od srca vam čestitam”, kazao je predsjednik Sabora, donosi dnevnik.hr.

Milanović: Bile ste poput Odiseja i Ahila

Na svečanom dočeku u NSK-u bio je i predsjednik Zoran Milanović. Otkrio je da mu je zadnji put ženski rukomet privukao pažnju kada je igrala Podravka. ”Kad bih vas usporedio s grčkom mitologijom, vi ste bile nešto poput Odiseja i Ahila, ni najjače ni najslabije, a imale ste protiv sebe Kiklope”, rekao je predsjednik RH. Dobro poznajem Dance, ali ovdje je pobijedila pamet, lukavstvo i inteligencija a ne robusnost i grubost, rekao je. Pratio sam kako su vas podcijenile dankinje i svojom pametnom igrom ste im pokazali da ne pobjeđuje snaga već pamet, ineligencija i spretnost. Sretan vam Božić, sretna Nova godina svima, vama i vašim obiteljima, rekao je Milanović.

D.J./M.M.Vezane vijesti;

VIDEO Brončane kraljice su stigle u Hrvatsku! Puno vam hvala. Hvala svima na velikoj podršci, što ste bili uz nas cijelo vrijeme…


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here