VIDEO: SVEČANA POVORKA BOGATE HRVATSKE BAŠTINSKE TRADICIJE Otvoreni Đakovački vezovi…

Podijeli

ĐAKOVO Đakovački vezovi – najveća manifestacija Slavonije i Baranje u povorci tradicije okupila je 51 folklornu skupinu. Đakovačkim ulicama prošlo je oko dvije tisuće sudionika među kojim su bili domaći folkloristi ali i hrvatska folklorna društva iz Australije i Njemačke, ona iz Bosne i Hercegovine, Srbije ali i gosti iz Italije, Slovačke i Makedonije.

Povorku su predvodili konjanici sa zastavama, gradske mažoretkinje i puhački orkestar DVD- a Đakovo, a završili su ju članovi Matičnog kluba “Hrvatski ovčar” iz Đakova, dvadesetak što četveroprega, dvoprega i svatovskih zaprega.

Kako to i dolikuje konjičkom kraju, pečat 53. Đakovičkim vezovima dali su konjanici projahavši na lipicancima i hrvatskim hladnokrvnjacima.

Po završetku svečane povorke folkloristi su u Strossmayerovom parku priredili smotru folklora, a događanje će završiti Izborom za najbolje nošeno narodno ruho (djevojke, snaše i momci), te dodijelom nagrada i priznanja.

Đakovački su vezovi u srce Slavonije doveli oko trideset tisuća ljudi, među kojima i mnogo hrvatskih političara, ljubitelje tradicijske  hrvtske pjesme, plesa i svirke, te pokazalo koliko bogatu tradiciju Hrvatska ima.

T.H.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

deset + 19 =