Podijeli

Sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Maja Štampar Stipić proteklih se dana sukobila sa odvjetnicom bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera u slučaju INA – MOL Jadrankom Sloković, a dva dana nakon sukoba u javnosti je puštena njezina privatna snimka. Struka je stala uz sutkinju, smatrajući da je to najniži čin s kojim se želi umanjiti rad sutkinje, prenosi RTL. VIDEO-OVDJE

 

Sigurno se nisam osjećala ugodno zato što je to moja privatna snimka, s mog privatnog mobitela. Jedna benigna snimka koju sam zapravo snimila s prijateljicom dok smo bili u jednom društvu i zezali se”, rekla je sutkinja zagrebačkog Županijskog suda za RTL dodajući da ne želi spekulirati tko je snimku pustio u javnost kao ni oko načina na koje se ista pojavila na internetu.

Na snimci se Maja Štampar Stipić s prijateljicom, također sutkinjom, šali na temu plastičnih operacija, a Štampar Stipić prijavila je njeno nedopušteno puštanje u javnost.

Sukob sa Sloković

Zbog nedolaska branitelja Ive Sanadera u suđenju za aferu Ina – Mol sutkinja Županijskog suda Maja Stipić Štampar 8.veljače odgodila je raspravu a bivšem premijeru dodijelila je branitelja po službenoj dužnosti, što je on ocijenio kao grubo kršenje njegovih ustavnih prava i temeljnih sloboda.

Sanaderovi branitelji, Čedo Prodanović i Jadranka Sloković, ispričali su svoj nedolazak na sud bolešću. Prodanović je kao razlog nedolaska naveo operaciju, dok je Sloković prije rasprave obavijestila sutkinju kako ima virozu.

“Viroze i išijas nisu za mene nikakve isprike. Neću dopustiti odgode jer je zastara blizu”, poručila je sutkinja.

Zbog povišenih tonova i vrijeđanja predsjednice sudskog vijeća tijekom suđenja 19.veljače, sutkinja Maja Štampar Stipić sa 10 tisuća kuna kaznila je Sanaderovu braniteljicu Jadranku Sloković te braniteljicu drugooptuženog Hernadija, Lauru Valković.

Podsjetimo, u utorak je prekinuto suđenje bivšem premijeru Sanaderi i predsjedniku HDZ-a te Zsoltu Hernadiju, predsjedniku uprave MOL-a koji je nedostupan hrvatskom pravosuđu. Rasprava je završila kažnjavanjem njegove braniteljice Jadranke Sloković te braniteljice drugooptuženog Laure Valković zbog vrijeđanja predsjednice sudskog vijeća.

Sudila Dolačkom 

Osim suđenja Sanader, sudila je i Željku Dolačkom, suspendiranom policijskom načelniku Željku Dolačkom osumnjičenom za krađu zlata i novca vrijednih preko 3,3 milijuna kuna iz sefa u sjedištu zagrebačke kriminalističke policije…VIDEO-OVDJE

Tijekom suđenja kazala je da je neosporno dokazano da je Dolački kriv odnosno da je počinio sva nedjela za koja je optužen.

“Svojim postupanjem osramotio je policiju i policajce koji se požrtvovno bore protiv takvih kaznenih djela. Koliko je drsko ponašanje optuženika, govori da je inscenirao pljačku kada je shvatio kako bi mogao biti otkriven, ali i njegovo višekratno podmetanje dokaza”, zaključila je sutkinja te ga nepravomoćnu osudila na kaznu od šest godina zatvora i povrat 3,3 milijuna kuna.

Trenutno sudi u slučaju “Nadstrešnica” u kojoj Uskok bivšeg gradskog pročelnika Davora Jelavića i ostale optuženike tereti da su za višemilijunske iznose oštetili grad prilikom izgradnje nadstrešnica na autobusnim i tramvajskim stajalištima, a čeka je i suđenje SDP-ovcu Dubravku Biliću kojeg se tereti da je kao ravnatelj državne Agencije za zaštitu osobnih podataka za sebe zatražio naknadu za odvojeni život, na koju nije imao pravo, prenosi narod.hr

D.K.


Podijeli

32 KOMENTARI

  1. Sto reci nego odvjetnici= mafijasi, ucjenjuju suce zato svi veliki politicari = lopovi su oslobodeni , a mali covjek koji napravi prekrsaj ide u zatvor????
    I nista me nebi zacudilo da Sanader bude na kraju osloboden i da mu se mora platiti osteta iz proracuna

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

sedamnaest − 6 =