Podijeli

Sudac istrage osječkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni pritvor za Blaža Curića, Tolušićevog vozača.

Kako je potvrdio njegov odvjetnik Krešimir Vilajtović, istražni zatvor mu je određen zbog utjecaja na svjedoke i mogućeg ponavljanja djela. Bit će prevezen u osječki zatvor. Odvjetnik će uložiti žalbu na tu odluku.

26.09.2018., Zagreb – Dovodenje Blaza Curica u USKOK

Jučerašnjim uhićenjem Ćurića cijela je priča dodatno dobila na težini i prometnula se u ogromnu aferu unutar HDZ-a, ali i vlade.

Kada je izvijestio o pokretanju istrage, Uskok u srijedu poslijepodne nije navodio da će zatražiti i njegovo zatvaranje, ali je to naknadno učinio zbog sumnje da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke i dokaze ili ponoviti nedjelo.

Na opasku novinara da se ministar Tomislav Tolušić u izjavi medijima “već odrekao njegovog klijenta čestitajući MUP-u i DORH-u”, Curićev odvjetnik Krešimir Vilajtović kazao je novinarima pred zgradom Suda kako ne komentira bilo kakve političke izjave, niti ga politika uopće interesira, već gleda svoju struku i svoj posao.

Na upit novinara znači li njegova jučerašnja izjava o težini kaznenog djela koje se Curiću stavlja teret da ne pobija da je njegov klijent obavio sporni telefonski poziv, Vilajtović je odgovorio: “U ovoj fazi postupka pobijamo sve, ali govorim i o nomenklaturi kaznenih djela, jer ovdje se radi o ne baš značajnom djelu, s obzirom na visinu predviđene kazne.”

Curićev odvjetnik Krešimir Vilajtović novinarima je rekao da će uložiti žalbu na ovu odluku.

– Vrlo je stabilan. Bio je u Domovinskom ratu i u specijalnoj policiji. To vam je poseban kov ljudi. Ništa ga ne može uplašiti ni fascinirati, pa tako ni ovo – komentirao je odvjetnik.

D.K.

 


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

sedamnaest − četiri =