VIDEO Stravičan trenutak kada je lavina zatrpala skijaše u Andermattu…

Videosnimka svjedoka objavljena na portalu blick.ch prikazuje kako je lavina prekrila stazu na kojoj je bio velik broj skijaša... Lavina je bila značajnih razmjera...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Među stradalima u lavinama koje su u četvrtak pogodile skijališta u Austriji i Švicarskoj, prema dosad dostupnim podacima, nema hrvatskih državljana, doznaje se u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova…

Pogledajte trenutak kada je lavina zatrpala skijaše u Andermattu:

– Prema zasad dostupnim informacijama nema službenih podataka da je netko od hrvatskih državljana stradao u lavinama koje su pogodile Austriju i Švicarsku. Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču i Bernu u stalnom su kontaktu s nadležnim tijelima, rečeno je Hini u MVEP-u.

Švicarske spasilačke službe u četvrtak su započele veliku operaciju nakon što je lavina pogodila skijalište u Andermattu, objavila je policija, a tri lavine pogodile su i austrijski Ankogel.

Pogledajte trenutak kada je lavina zatrpala skijaše u Andermattu:

Dvije osobe su spašene u Andermattu s lakšim ozlijedama, a četiri su pronađene neozlijeđene, no u poslijepodnevnim satima operacija je i dalje trajala.

Prema svjedocima nekoliko osoba zatrpano je snijegom, rekao je glasnogovornik lokalne policije Reto Pfister.

– Lavina je bila značajnih razmjera, dodao je. 

Videosnimka svjedoka objavljena na portalu blick.ch prikazuje kako je lavina prekrila stazu na kojoj je bio velik broj skijaša. 

Tri lavine pogodile su i Ankogel, skijalište u austrijskoj Koruškoj, otkrio je glasnogovornik tamošnje policije. Jedna lavina dogodila se izvan skijališta te je zatrpala dvoje ljudi koji su se spuštali izvan staze, piše Reuters.

Na terenu je više od 60 spasioca, helikoptera i pasa. Glasnogovornik je naglasio kako je još uvijek prerano govoriti o mogućim žrtvama.

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + 4 =