VIDEO: STRAVIČAN POŽAR na farmi PIK-a Vinkovci-šteta je ogromna, izgorjelo više tisuća svinja…Veliki požar su gasili do jutra

Šteta od požara na farmi PIK-a Vinkovci ogromna, stradalo više tisuća svinja...

Šteta od požara na farmi PIK-a Vinkovci ogromna, stradalo više tisuća svinja-Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

POŽAR na farmi PIK-a Vinkovci…U Andrijaševcima pokraj Vinkovaca gori farma svinja. Glasnogovornica policije kazala je kako su svinje, prema svemu sudeći, izgorjele.

Farma Andrijaševci otvorena je 2008. godine, a zajednički su je otvorili vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i tadašnji prvi čovjek i vlasnik Agrokora Ivica Todorić…

Razmjeri štete koju je prouzročio požar koji je u četvrtak oko 18 sati izbio na Svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci u Andrijaševcima na vinkovačkom području znat će se nakon obavljenog očevida, ali se neslužbeno doznaje kako se već sada može procijeniti da je šteta ogromna…

Iz Županijskog centra 112 Vukovar navode kako je gašenje požara, u kojem su sudjelovali pripadnici javne vatrogasne postrojbe Vinkovci te DVD-a Cerna i Ivankovo, trajalo do jutarnjih sati.
Farma Andrijaševci prva je novoizgrađena farma za proizvodnju prasadi u PIK-u Vinkovci s kapacitetom 1.400 krmača, s godišnjom proizvodnjom od 33.000 prasadi za tov.
“Razmjeri štete će se znati nakon obavljenog očevida, a po neslužbenim informacijama, u izgorjelim objektima farme stradalo je više od tisuću svinja”, navode iz ŽC 112 Vukovar. Iako se iz PIK-a Vinkovci ne mogu doznati informacije o uzroku i posljedicama požara, a novinare se upućuje na Agrokor i njihovu Službu za odnose s javnošću, do novinara koji su ujutro izašli na teren kako bi snimili izgorjelu farmu došla je informacija da je u požaru stradalo čak i do 10.000 svinja i prasadi,piše večernji.hr.

Kako je u pitanju moderna farma na kojoj je većina toga automatizirana i nema mnogo ljudi, oni koji su se u vrijeme požara zatekli na farmi nisu mogli spasiti životinje, donosi 24sata.hr.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU:

A.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

4 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

petnaest − 10 =