(VIDEO) Stipo Mlinarić: ‘Volio bih pitati gospodina Pupovca što mu je značio vijenac koji je bacio u Dunav? Je li to opet njegova perfidna igra izjednačavanja žrtve i agresora?’

“Vapaj žrtve se čuje do nebesa.”...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Stipo Mlinarić, legendarni vukovarski branitelj i pripadnik Turbo voda, dao je izjavu s Ovčare, najvećeg stratišta u Domovinskom ratu, za Dnevnik Plave vinkovačke televizije…

Mlinarić je govorio o žrtvama ubijenima na Ovčari, poginulim i nestalim braniteljima i civilima te logorašima koji su prošli pakao srbijanskih logora.

“Zvao se Mile Mlinarić, imao je 25 godina i bio je oženjen. Imao je dijete od 6 mjeseci. U logoru pitao Crveni križ imaju li njegovo ime na svom popisu. Kad su mi rekli da ga nema znao sam odmah. Tko nije izašao iz Vukovara u roku 24 sata, sigurno je bio ubijen i pod zemljom”, kazao je Mlinarić.

Mlinarić je upozorio da je čak i Vlada Zorana Milanovića ušla u Trpinju i uhitila 12 osoba zbog ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima.

“Onda očekujemo i od ove Vlade da učini isto s Njegoslavcima, Borovim Selom gdje su počinjeni masovni zločini. I volio bih pitati gospodina Pupovca što mu je značio onaj vijenac koji je bacio u Dunav? Je li to značilo da ne trebamo više tražiti svoje mrtve jer su završili u Dunavu ili je to opet njegova perfidna igra izjednačavanja žrtve i agresora?“, upitao je Mlinarić.

Poruka je poslana s prosvjeda u Vukovaru i nećemo odustati, poručuje Mlinarić i dodaje:

“Vapaj žrtve se čuje do nebesa.”

Ističe također da će se logoraši sami organizirati i svaki će pojedinačno podnijeti tužbu protiv Srbije potražujući odštetu zbog proživljenih užasa u logorima. Kako navodi, ako ih srpski sudovi odbiju obratit će se Europskom sudu za ljudska prava.

“Uzet ćemo relevantan europski odvjetnički ured koji će nas zastupati i idemo u pravnu bitku. Riječ je o preko 5000 tužbi”, zaključuje Mlinarić.

Podsjetimo, Mlinarić je nakon pada Grada uhićen i u srbijanskim logorima proveo je punih devet mjeseci, a o čemu je iscrpno posvjedočio za portal Narod.hr

G.S.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

12 KOMENTARI

  1. Smece treba to protjerati iz zemlje izaziva sere vrijeda,sad je pocela i kucka od cerke jesti govna.Treba se dignuti ko i 91 otjerati takvu bagru i upozoriti sve koji brane ratne zlocince.Dobiva placu 40.000 kn.placu i još smrad jede govna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − 9 =