(VIDEO) Statutarna komisija SDP-a potvrdila odluku kojom su suspendirani Grbin, Zmajlović, Hajdaš-Dončić i Babić

Odbio je predviđati što će se dogoditi ako Statutarna komisija ipak potvrdi srpanjsku odluku Glavnog odbora o dvogodišnjoj suspenziji sa stranačkih dužnosti Peđe Grbina, Siniše Hajdaša Dončića, Mihaela Zmajlovića i Vedrana Babića te oduzimanje članskih prava...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Statutarna komisija SDP-a je na sjednici odlučivala o žalbama četvorice suspendiranih članova te potvrdila odluke Glavnog odbora, priopćeno je u utorak navečer iz SDP-a…

Glavni odbor SDP-a u srpnju je donio odluku po kojoj se četvorici članova Predsjedništva te stranke Peđi Grbinu, Siniši Hajdaš Dončiću, Mihaelu Zmajloviću i Vedranu Babiću privremeno na razdoblje od dvije godine oduzimaju prava na obnašanje stranačkih dužnosti, kao i članska prava.

Nakon nešto više od sat vremena iznošenja argumentacije četvorice suspendiranih članova Predsjedništva SDP-a pred stranačkom Statutarnom komisijom u utorak uvečer, čelnik šibenskog SDP-a Tonči Restović u ime svih izvijestio je da su “iznijeli stav da ničim, nijednim svojim aktom nisu prekršili nijednu odredbu Statuta stranke”.

“Samo kritiziranje načina na koji predsjednik Davor Bernardić vodi stranku ne samo da nije kažnjivo našim Statutom nego je, kao i u cijelom demokratskom svijetu, dopušteno i dobro jer to samo može pridonijeti da budemo kvalitetniji kao stranka”, istaknuo je zajedničko mišljenje suspendiranih i njihovih podupiratelja.

“Ako su odluke suprotne Statutu, ali i zdravom razumu i razlozima zbog kojih mi kao stranka postojimo, ne mislim da bi ih na bilo koji način trebalo uvažavati. Ne vidim nijedan način na koji bi Statutarna komisija potvrdila odluku o suspenzijama”, ocijenio je Restović.

“Očekujem da će odluke o suspenziji biti poništena jer su ne samo nestatutarne nego je i sadržaj tih odluka duboko u suprotnosti s demokratskim standardima koje mi kao stranka imamo i koje želimo imati kao društvo”, zaključio je.

Odbio je predviđati što će se dogoditi ako Statutarna komisija ipak potvrdi srpanjsku odluku Glavnog odbora o dvogodišnjoj suspenziji sa stranačkih dužnosti Peđe Grbina, Siniše Hajdaša Dončića, Mihaela Zmajlovića i Vedrana Babića te oduzimanje članskih prava na isto razdoblje.H

A.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × četiri =