VIDEO: SPOMEN NA POGINULE OMIŠANE U MOKOŠICI…Bili su oči u oči sa smrti i mučki su ubijeni…

Hrvatski mediji ignoriraju ovakve obljetnice...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Tijekom obrane Dubrovnika brojni su izgubili svoje živote u borbi protiv srpsko- crnogorskog i JNA agresora. Danas se prisjećamo branitelja iz Omiša koji su u Mokošici položili svoj život na oltar Domovine…

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća i prigodne molitve kod spomen obilježja, služena je i misa zadušnica za poginule hrvatske branitelje.

Prigodom svete mise zadušnice koju je predvodio omiški župnik don. Mate Čulić i Župnik Župe Svetog Spasa i kancelar dubrovačke Biskupije don.Ivica Pervan pročitana su imena svih poginulih za koje se misa zadušnica danas održavala.

Župnik Župe Svetog Spasa i kancelar dubrovačke Biskupije don.Ivica Pervan istaknuo je tijekom svoje propovijedi da hrvatski branitelji zaslužuju naše povjerenje, čitajući imena svih poginulih na oltaru…

POGLEDAJTE VIDEO

Hrvatski mediji ignoriraju ovakve obljetnice. Teško je izdvojiti neki medij za kojeg bi se reklo da je iznimka, ali takvi uvijek postoje…

Nažalost se u hrvatskim medijima sve manje objavljuju obljetnice kao što je ova danas u Mokošici što je već postao višegodišnji smišljeni proces tzv glavnih medija u Hrvatskoj, ali i političkih struktura kojima je materijalno i konzumenizam postalo važnije od sebedarja i prisjećanja na one koji su im omogućili današnju neovisnu, samostalnu i demokratsku državu. Naravno da se razne klijentelističko- političke strukture rađe opredjeljuju na to da podebljaju svoje žiro i ostale račune, pa i po cijenu kriminalnih radnji, kojima je Hrvatska doslovce opustošena i dovedena na sam rub financijskog i demografskog sloma.Njima su ovakve obljetnice nažalost postale samo puka formalnost.

Pojedinci vuku teška kola, ali su ustrajni

Obljetnice su nažalost svedene na nekoliko medija, portala, lokalnih tv postaja i pojedinaca koji su uporni u svojim nastojanjima -da se ne zaboravi ogromna žrtva mladih Hrvatskih kćeri i sinova u obrambenom Domovinskom ratu. Obzirom da se u školskim lektirama Domovinski rat spominje tek na nekoliko listova i nekoliko fotografija, još kad mediji stanu sa objavama, “kolektivni zaborav je tu”. Međutim grdno su se prevarili.

Svi političari, saborski zastupnici, župani, gradonačelnici i načelnici se rađe laćaju fotelja i dobrih financijskih primanja u državi u kojoj, gdje god se okreneš prednjači sirotinja stvorena upravo zahvaljujući istim političkim faraonima koji ne odustaju tako lako od svojih pozicija na kojima se nalaze, a koje im iz godine u godinu omogućavaju upravo građani ogorčeni skoro svim dosadašnjim vodećim političkim strukturama do danas. Tek pojedinci u državi još uvijek brinu o sjećanjima i obljetnicama te su unatoč raznim ministarstvima osuđeni na to da sami prikupljaju novac za spomen obilježja poginulima u Domovinskom ratu, što nigdje u svijetu nije slučaj.Stižu mlađi naraštaji koji su jako zainteresirani i dolaze na obljetnice te će kao takovi oni s obilježavanjima obljetnica , ma koje to bile iz Domovinskog rata i nastaviti stopama svojih očeva i majki, a sve u cilju da se nikad ne zaboravi ogromna žrtva podnesena u srbočetničkoj i jugofašističkoj agresiji na Hrvatsku.

M.M. 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

11 KOMENTARI

  1. Počivajte u Miru ,hrabri Borci . Laka Vam Hrvatska Zemlja za koju ste svoj Život dali ,kao i za Nas Hrvate . Prokleti bili koji su ovo Učinili .Nadam se da Vas nikada nećemo Zaboraviti . Hvala Vam ????

  2. siguran sam da ovi heroji nisu dali svoje zivote za kurve i lopove i ovakvi pokvareni sustav nego za pravnu i pravednu DOMOVINU DOSTOJNU SVAKOG NJENOG GRADJANINA ,Bog in da pokoj vjecni i hvala im za domovinu , ,

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dvadeset − trinaest =