VIDEO: ŠOKANTAN ZLOČIN U PODRAVINI Roditelji godinama podvodili dijete. Šef policije otkrio nove detalje

ŠOKANTAN ZLOČIN U PODRAVINI...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Koprivničko-križevačka policija prošli je tjedan uhitila deset osoba s područja Đurđevca, Koprivnice, Drnja i Sigeca zbog optužbe za kaznena djela trgovanja ljudima, spolnog iskorištavanja djeteta, podvođenja i još nekoliko drugih kaznenih djela.

Roditelji su jedno dijete godinama prodavali drugim osobama.

“Do najrelevantnijih informacija, koje su pokrenule kriminalističko istraživanje, došli smo putem jedne sasvim druge istrage koja se slučajno vezala na istu osobu, odnosno žrtvu”, rekao je Romano Vaupotić za Dnevnik Nove TV...VIDEO

“Cijela stvar je funkcionirala na način da su roditelji doslovno prodavali svoje dijete drugim osobama. Prema onome što smo do sada uspjeli razjasniti je da se to dogodilo najmanje 4 puta, a prodaja je funkcionirala da su roditelji unaprijed dogovarali prodaju svog djeteta za određeni novčani iznos ili materijalna dobra”, dodao je Vaupotić.

Sve je trajalo godinama

Iz policije potvrđuju da je cijela priča trajala najmanje tri godine.

“Žrtve trgovine ljudima ni same nekada nisu u stanju sebe identificirati kao žrtve”, objašnjava Vaupotić.

Sama žrtva priče od ranije je poznata Centru za socijalnu skrb, a iz policije tvrde da su bili više no kooperativni, no da se zbog procedure u ovakvim istragama trgovine ljudima zapravo sve bazira na krim policiji i istrazi koja prati strogu proceduru.

“Mi smo za sada utvrdili najmanje 4 slučaja prodaje samog djeteta, međutim, istraživanje nije završeno i još se neke informacije provjeravaju pa ćemo vidjeti rezultate“, rekao je Vaupotić na pitanje je li moguće da će se otkriti još ovakvih slučajeva.Ovaj dio koji smo sada razjasnili trajao je oko tri godine kaže Vaupotić.

Dijete je izdvojeno iz obitelji i sukladno protokolu predano na skrb određenim tijelima, a problem istražiteljima mogli bi zadati članovi obitelji ako odbiju svjedočiti. Sve se stvaro odrađuju putem operativnog tima, kazao je.

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

6 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

jedan × 5 =