(VIDEO) Slavio je “Čiča Dražu”, četnike i srpske bajunete, a danas nastupa u Sv. Klari kraj Zagreba!…Što se čeka sa zabranom ovom izvođaču četničkih huškačkih pjesama?

.Što se čeka sa zabranom ovom izvođaču četničkih huškačkih pjesama?...

.Što se čeka sa zabranom ovom izvođaču četničkih huškačkih pjesama?
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

I srpsku narodnjačku zvijezdu Miroslava Ilića sustigla je sporna snimka. Nije ratna, nego iz 2011. godine, ali na njoj Ilić, tijekom nastupa na manifestaciji “Kupusijada” u rodnomu mjestu Mrčajevcima, pjeva pjesmu “Morem plovi jedna mala barka”…

Što se čeka sa zabranom ovog izvođača četničkih pjesama?

Pjesma veliča kralja Petra i  četničkog vojvodu i krvnika Dražu Mihailovića

Hrvatska radio televizija rado je ugošćavala “Slavuja iz Mrčajevaca” iako su znali za spornu snimku, a zadnji put u kolovozu prošle godine na dan kad Hrvatska borila s katastrofalnim požarima  u Splitu.

Srpsku narodnjačku zvijezda inače je čest gost u Hrvatskoj, najčešće na obali, a zadnji nastup imao zagrebačkom klubu “The Best”, 12. svibnja, na dan kad se održavala Komemoracija u Bleiburgu što je naišlo na oštre kritike korisnika društvenih mreža.“Nije dosta što nakon četničke pjesme dolazi u Hrvatsku, nego je baš izabrao taj datum?”, pitaju se Hrvati i po Facebooku dijele objavu najave koncerta.

Neke prethodno gaže su mu  propale, i to u Jastrebarskom i Vinkovcima, a a Ilić je sve tada objasnio “zahladnjelim odnosima Hrvatske i Srbije”.

Snimka nastupa iz 2011. na  You Tube postavljena je 2015. godine…

Otkazan je i koncert u Sarajevu, najavljen za 18, veljače 2017.,  nakon što se društvenim mrežama proširila snimka na kojoj pjeva o Čiča draži i srpskim bajunetama.

Organizator i producent Faruk Drina tada je  objasnio razloge otkaza:

– Otkazao sam koncert, zatečen sam i ne mogu vjerovati što se dogodilo. Miroslava vrlo dobro poznajem i da mi je netko prije deset dana rekao da on pjeva četničke pjesme, ne bih mu vjerovao. Čak sam i nekoliko puta rekao “kamo sreće da su svi Srbijanci kao što je Miroslav Ilić” i sad odjednom ovako nešto”, kazao je tada Drina za portal Klix.ba.

–  U ugovoru s Miroslavom Ilićem, ali i sa svakim drugim pjevačem s kojim surađujem, jasno stoji da on ne smije javno iskazivati svoje političke, religijske i slične stavove. Prema tom ugovoru, mogu ga tužiti, ali neću jer znam da nije takav. On bi otpjevao svaku pjesmu, bilo komu. Kada sam se čuo s njim, rekao mi je: ‘Faruk, dođi i mjesec dana živi u Mrčajevcima – i ti ćeš je otpjevati.’ Nova afera izbila je oko gostovanja Miroslava Ilića u Svetoj Klari kraj Zagreba i to na proslavi Klarinja, najveselijeg dana u godini u Svetoj Klari.

Klarinje će trajati do nedjelje, a otvara se sutra koncertom Miroslava Ilića, a njegovo gostovanje izazvala je velike prosvjede na društvenim mrežama.

Predsjednik Mjesnog odbora u Sv. Klari i koordinator Kulturne manifestacije Klarnije 2018. je  Boris Kihak iz stranke Milana Bandića.

Miroslav Ilić 2011. pjeva o Čiča Draži, četnicima i srpskim bajunetama:

.Što se čeka sa zabranom ovom izvođaču četničkih huškačkih pjesama?

A.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

petnaest + šest =