(VIDEO) Skupina ‘antifašista’ u Šibeniku pokušala prekinuti promociju knjige Igora Vukića ‘Radni logor Jasenovac’

Kome je knjiga namijenjena? Svakom čitatelju koji se ne boji istine...

Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Promociju knjige Igora Vukića “Radni logor Jasenovac” koja se u četvrtak održavala u Gradskoj knjižnici u Šibeniku, prekinula je skupina tzv. antifašista uz glasne povike…

Smeta im ISTINA

-Antifašizam je postao oružje i sredstvo protiv hrvatske države…

Komunisti odlaze jer im smeta istina

Njihovi povici i prepirke trajale su nekoliko minuta, a ŠibenikIN javlja da je vrlo lako moglo doći do incidenta da spomenuta skupina ipak nije odlučila napustiti knjižnicu i tako omogućila da se promocija knjige nastavi.

Podsjetimo, prvi napadi na Igora Vukića dogodila su se još prije tri godine, kada je Zoran Pusić iz GONG-a i GOLJP-a, a tada kao predsjednik Antifašističke lige tražio od tadašnjeg ministra uprave Arsena Bauka da poništi upis Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac u Registar udruga, jer se radi o društvu koje revitalizira zločinački karakter NDH.

U ondašnjem svojstvu tajnika Društva, Igor Vukić poručio da svatko u Hrvatskoj ima pravo pokrenuti bilo kakvu inicijativu, pa i Antifašistička liga, ali smatra da su razlozi zbog kojih je odobren upis Društva u potpunosti u skladu s Ustavom Hrvatske, odnosno slobodom znanstvenog istraživanja.

Igor Vukić je ove godine krenuo u intenzivno predstavljanje svoje knjige “Radni logor Jasenovac” na kojoj je istraživački radio više godina, a pred njeno predstavljanje u Novinarskom domu u Zagrebu rečeno sljedeće:

Je li to ona knjiga koja pokušava revidirati povijest ustaškog logora? Jest.

Je li točno da ona polemizira s onima koji su lagali o Jasenovcu?

Nije, ona im je posvećena.

Je li knjiga proustaška? Jest, koliko i prokomunistička i pročetnička.

Donosi li ona posljednju istinu o Jasenovcu?

Ne, ona želi sudjelovati u probijanju puta prema istini o Jasenovcu.

Na čemu se knjiga zasniva?

Na istraživanju fondova Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu,

tj. na 700 arhivskih kutija jugoslavenske Zemaljske komisije

za utvrđivanje zločina okupatora i njegovih pomagača,

na 200 kutija dokumenata civilnih i vojnih vlasti NDH,

na golemoj građi OZN-e, UDB-e i SDS-a SRH i SFRJ,

na zbirkama dokumenata iz partizanskih izvora i svjedočenjima bivših logoraša

te na znanstvenoj i publicističkoj literaturi.

Kome je knjiga namijenjena? Svakom čitatelju koji se ne boji istine.

D.K.


Vezane vijesti;

Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

14 KOMENTARI

 1. Postoji izreka “u ratu je najveća žrtva ISTINA”. Tu “istinu” su pisali “po-bjednici partizani anTEfašisti po svojim kriterijima, rasuti i stigmatizirati Hrvate kako bi nestala ideja Hrvatske Države. Gosp. Vukić te gosp. Leljak osvijetliti taj dio hrvatske povijesti i to nije revitalizacija, rehabilitacija NDH nego iznošenje ISTINE kakva god ona bila. Mi ne možemo promijeniti ISTINU JER JE ONA JEDNA, a sve drugo su laži i dezinformacije. Shvaćam negodovanje tih anTEfašista, ili kako ih zovem titonacista/jugonacista jer su njihove dogme poljuljane, ali s ovime treba DO KRAJA IZTRAŽITI ISTINU o 2. svj. ratu u Hrvatskoj i osloboditi Hrvate od stigme genocidnosti i ustaštva.

 2. Malo po malo srušit će se mit o Jasenovcu i izić će istina o Jasenovcu i dokazat će se da su partizani ubijali Hrvate od 1945 god. pa do 1954 god. i pokopali ih na Jasenovcu. A ako Bog da bit će i brzo LUSTRACIJA i tek tada će Hrvatska moći početi disati punim plućima i osloboditi se yugosrbokomunizma i krenuti naprijed.
  BOG I HRVATI.
  HRVATSKA – HRVATUM !!!!!!!!!!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + 1 =