VIDEO Sisački biskup Vlado Košić: Pogodila nas je velika nesreća. ‘Kao što smo bili zajedno u ratu i ovoj pandemiji, budimo zajedno i u ovom zlu’

„Molimo se za sve koji su pogođeni“...

Podijeli

Sisački biskup Vlado Košić uputio je preko Facebook stranice Sisačke biskupije video poruku nakon razornog potresa koji se dogodio 29. prosinca 2020. u 12 sati i 19 minuta…

Biskup Košić javio se ispred katedrale Uzvišenja Svetoga Križa. „Mogu samo reći da nas je pogodila velika nesreća, da je mnogo crkvenih, ali i stambenih objekata srušeno. Još ne znamo za žrtve, ali dobili smo neke poruke da ima i pod ruševinama ljudi. Nadamo se da nisu teško stradali i da su živi“, rekao je biskup.

„Molimo se za sve koji su pogođeni“

„Kao što smo bili zajedno i u ratu, kao što smo bili zajedno i u drugim teškoćama, u ovoj pandemiji, budimo zajedno i u ovom zlu, ovom potresu koji je pogodio najviše našu Sisačku biskupiju, ali i čitavu Hrvatsku, pogotovo na sjevernom dijelu“, poručio je mons. Košić.

Podsjećajući na riječi bl. Alojzija Stepinca: „Kad vam sve uzmu imate dvije ruke sklopite ih i bit ćete najjači“, poručio je da blaženik može pomoći da se ovi teški dani prebrode vjerom, nadom i ljubavlju.

L.K.


Podijeli