VIDEO: SCENE NEDOSTOJNE TENISA U FINALU US OPENA Serena ispisala najsramotniju epizodu u svojoj karijeri, ponašanje publike rasplakalo skromnu pobjednicu Naomi Osaku!

Bahatost protiv skromnosti i poniznosti- poniznost i skromnost je pobijedila!...

screenshot/you tube
Podijeli

Bahatost protiv skromnosti i poniznosti- poniznost i skromnost je pobijedila!

Japanska tenisačica Naomi Osaka pobjednica je US Opena! Sjajna 20-godišnjakinja je u finalu posljednjeg ovogodišnjeg Grand slam turnira, nadigrala i svladala Serenu Williams sa 6:2, 6:4, postavši prva japanska tenisačica koja je osvojila Grand Slam naslov u povijesti, ali je kraj dočekala u suzama zbog nesportskog ponašanja Serene i publike na centralnom terenu.

Napokon su Japanci osjetili što znači imati pobjednika na Grand Slam turnirima. Kada je ušao u polufinale, Kei Nishikori je to najavio, a dva dana kasnije u velikom finalu Naomi Osaka je razmontirala Serenu Williams, osvojila drugi naslov u karijeri i prvi na Grand Slam turnirima. Amerikanka nije dočekala 24. veliki trofej, nije ga ni zaslužila, zapravo kako se ponašala u drugom setu zaslužila je nešto drugo. Zaslužila je diskvalifikaciju.

A da sve što je odigrala u polufinalu nije bio slučaj mlada 20-godišnja Japanka je dokazala u nedjelju, pa će vjerojatno sada i Madison Keys shvatiti i prihvatiti od kakve je briljantne tenisačice izgubila.

Nervoza se uvukla u igru 36-godišnje Amerikanke i to se osjetilo već nakon prvog gema u kojem je istina držala servis, a onda je sve krenula nizbrdo. Osaka je povela sa 5:1, govor tijela i jedne i druge je govorio da će to biti večer bolje i skromne Japanke, ali nije znala da će se to sve pretvoriti u agoniju i paradu primitivnog ponašanja tenisačice koju gotovo svi tretiraju najvećom svih vremena.

Serena Williams je prvo dobila opomenu zbog savjeta koje je dobila od trenera, nakon toga kada je izgubila servis je slomila reket za što je dobila novu opomenu i automatski izgubila prvi poen u gemu koji je dolazio. I kada je drugi puta u setu izgubila servis krenula je agresivno na suca Carlosa Ramosa. Istina, psovki nije bilo, ali mu je poručila da joj više nikada neće suditi i nazvala ga kradljivcem. I kada je nakon treće opomene dobila kazneni gem, Osaka je poevela sa 5:3, da bi u 10. gemu servirajući za meč zabila dva asa i jedan winner u apsolutno spektakularnoj izvedbi.

Serena se pokušala ispričati kulturnoj Japanki zbog svog skandaloznog ponašanja, gledatelji su se na kraju skandalozno ponašali i bili agresivni protiv svih koji su sudjelovali u ceremoniji i ako je nešto napravila Serena Williams onda je upropastila najveću večer u karijeri vrlo skromne Naomi Osake.

Kraj je bio posebno tužan, Osaka ga je dočekala u suzama, zajedno sa svojom obitelji u svečanoj loži. Na kraju se Naomi Osaka čak i ispričala zbog pobjede…

“Znam da ste svi navijali za Serenu i žao mi je što je ovako završilo. Samo vam želim zahvaliti što ste gledali meč. Moja mama je puno žrtvovala da bih ja bila ovdje, i puno joj znači što je i ona ovdje i što me može gledati. Moj san je bio igrati sa Serenom u finalu US Opena i sada se to dogodilo. Zahvalna sam što sam mogla igrati s tobom. Hvala ti”, obratila se Osaka direktno Sereni i na kraju ipak dobila zasluženi aplauz.

Na kraju bi se trebalo doći do zaključka da amerikancima ipak nije baš lako što ih je na US openu dobila jedna mala i skromna Japanka kojoj je Serena bila idol. Pri podizanju zasluženog pobjedničkog pokala, Osaka se nije uspjela niti veseliti, upravo zato što joj je bahata Serena ukrala to zadovoljstvo pobjednice na US openu.

D.J.


Podijeli

Comments are closed.