(VIDEO) Savladali napadača u crkvi punoj Hrvata u Münchenu: Afrikanca onesposobili katolički vjernici i predali ga antiterorističkoj jedinici…

Afrikanac je neometano ušao u crkvu među hrvatske vjernike i ničim izazvan počeo vikati Takbir (Allahu Akbar)...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Muškarac srednjih godina afričkog podrijetla izazvao je u subotu uvečer, u crkvi sv Pavla u Münchenu, prekid hrvatskog Vazmenog bdijenja, nakon čega je nastala panika i pravi košmar, doznaje Fenix Magazin

Prema izjavama očevidaca za Fenix, Afrikanac je neometano ušao u crkvu među hrvatske vjernike i ničim izazvan počeo vikati Takbir (Allahu Akbar). Nakon njegove galame i nerazumljive vike i uzvika, nastalo je najprije komešanje vjernika a potom i bježanje, jer su neki mislili da se radi o terorističkom napadu.

Djeca su počela plakati a neki su zalegli na pod crkve. U tim trenutcima panike, hrana koja je donesena za posvećenje je razbacana i bio je to zastrašujući prizor.

Srećom, nekoliko Hrvata je uspjelo oboriti Afrikanca na zemlju i zaustaviti ga u njegovu hodu prema oltaru. Odmah je pozvana policija koja je stigla u velikom broju. Oni su preuzeli Afrikanca, svezali ga i odveli iz crkve.

Nakon tog incidenta, koji je još jednom pokazao koliko su katoličke crkve nezaštićene, obred Vazmenog bdijenja je nastavljen ali bez najmenje 20-30 posto vjernika koji su u strahu napustili crkvu.

Njemačka policija nije davala informaciju o Afrikancu, osim da je priveden i da će biti procesuiran. Također nisu naveli ni je li bio naoružan.

Tu informaciju za Fenix nisu potvrdili ni Hrvati koji su ga zaustavili i zadržali do dolaska policije.

Nakon objave videa na Fenixovoj Facebook stranici o tom događaju, jedna od očevidkinja iz crkve Anđa Kasalo Zelić u komentarima je napisala: “Sve je dobro prošlo, ozlijeđenih nema. Jedino neki možda lakše nakon stampeda. Velika je panika bila ali hvala Bogu sve se dobro završilo”.

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

2 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 3 =