(VIDEO) Samostalnom odlukom zapovjednika Ivice Arbanasa Lipog: U Vukovaru su srušeni prvi avioni JNA u Domovinskom obrambenom ratu- 24.8.1991…

Podijeli

Govor legendarnog junaka Vukovara Ivana Anđelića Doktora, zamjenika zapovjednika 4. Bojne 3. Gardijske Brigade Ivice Arbanasa Lipog  na rođendanu Arbanasa, prvog zapovjednika obrane Vukovara (18.kolovoz 2019.)

Za tu slavljeničku prigodu 51-og  rođendana zapovjednika obrane Vukovara Ivice Arbanasa , veliku je sliku, ulje na platnu, koja jasno i povijesno prikazuje trenutak pada agresorskog JNA zrakoplova na čiju se crvenu zvijezdu petokraku -koja je sijala smrt po Vukovaru i Hrvatskoj, čizmom naslonio zapovjednik obrane Vukovara Ivica Arbanas Lipi i na taj način jasno dao do znanja srpskom i jna agresoru što ih čeka krenu li na Vukovar.

Slika-ulje na platnu-Hrvatskog umjetnika i slikara Damira Kukavice koji je poklonio svoj povijesni umjetnički izričaj- zapovjedniku obrane Vukovara Ivici Arbanasu- Lipom.
-(FOTO-VIDEO)”SRITAN TI ROĐENDAN IVICA ARBANAS LIPI- ZAPOVJEDNIČE OBRANE VUKOVARA! “ISTINA O VUKOVARU!!…

– U Vukovaru su srušeni prvi avioni JNA u Domovinskom obrambenom ratu (24.8.1991.)…

Prije točno 28 godina, 24. kolovoza 1991., hrvatski branitelj Luka Andrijanić srušio je prve zrakoplove JNA u Domovinskom ratu. Dogodilo se to u Vukovaru… 

Slijedeći upute zapovjednika obrane grada Vukovara Ivice Arbanasa, tog 24. kolovoza Luka i njegova posada na protuavionskom topu odlaze na poziciju prema Silosu Đergaj, iščekujući napad JNA neprijateljskog zrakoplovstva.

Kada su se zraklopovi pojavili u tom trenu Ivica Arbanas izdaje zapovijed, a Luka puca. Jedan avion G-4 počeo je ponirati prema Marincima, a drugi se zadimio i u niskom letu krenuo prema Srbiji. Branitelji su vidjeli kako se između Bršadina i Marinaca diže crna gljiva dima. 

-(FOTO-VIDEO) VUKOVAR-ZAPOVJEDNIK IVICA ARBANAS -LIPI JE VIKNUO-“LUKA OPALI” OPALIO JE I OBA SU PALA Luka Andrijanić , srušio je prve zrakoplove JNA u Domovinskom ratu…

Mogao je Ivica Arbnas otići sa svojim Tigrovima, ali je Arbanas ostao u Vukovaru, gdje ga je Tomislav Merčep, jedan od velikih heroja, odredio da ostane u Vukovaru i predložio ga da preuzme zapovjedništvo ZNG nas Vukovaraca koje su Roso i Filipović obučavali na Opatovcu 4. Bojnu 3. Gardijske Brigade, priča Ivan Anđelić Doktor.

Što je sve legendarni junak Vukovara Ivan Anđelić Doktor rekao o svom zapovjedniku Arbanasu,poslušajte u priloženom videu koji je probudio neke duhove, koji su se po svemu sudeći “kitili tuđim junaštvom i zaslugama” u obrani Vukovara…

Istina je ponekad spora, ali je dostižna; Božja kola sporo idu , ali uvijek dođu tamo gdje treba!

POGLEDAJTE VIDEO I UVJERITE SE

M.M.Viribus unitis

 


Podijeli