VIDEO Radnici Uljanika na ulicama Pule: ‘IDS lopovi, IDS lopovi…’

Radnici Uljanika zatražili su od države dva predstavnika za privremeni nadzorni odbor kako bi se riješilo pitanje programa restrukturiranja kako bi dobili plaću i nastavili zajedno raditi...

IDS lopovi, IDS lopovi...Foto-screenshot
Podijeli

Dioničari Uljanika na redovitoj glavnoj skupštini održanoj 16. listopada nisu prihvatili izvješća Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru u 2017. godini kao ni izvješće uprave…

10.31 – Ovo je žalosno. Nekad je bilo drugačije. Ovo je prešlo svaku granicu. Ja ovdje ostajem do kraja, ne mičem se, rekao nam je radnik Uljanika nakon čega se začulo skandiranje:

– IDS lopovi, IDS lopovi.

Radnik je rekao kako nikad nije očekivao da bi Uljanik mogao upasti u ovakve probleme.

– Nekad se majstora poštivalo. Ništa se neće riješiti, za mene će sve potonuti, donosi 24.sata.hr.

10.23 – Radnici Uljanika su na ulicama, pogledajte video:

POGLEDAJTE VIDEO:

10.15 – Radnici Uljanika upravo su izašli na ulice Pule. Kooperanti im se zasad ipak nisu pridružili.

10.12 – Nova uprava Uljanika mora smijeniti dosadašnju garnituru jer oni nisu radili u našem interesu. Oni su svi znali što će se dogoditi, a nisu nas obavijestili. Nikoga nije bilo briga za nas. Gospodin Markulinčić ima 28.000 kuna plaću, a ja moram raditi šest mjeseci da dobijem tu plaću, rekao je jedna od štrajkaša na što je masa poručila:

– Markulinčiću, izađi van!

Radnici Uljanika zatražili su od države dva predstavnika za privremeni nadzorni odbor kako bi se riješilo pitanje programa restrukturiranja kako bi dobili plaću i nastavili zajedno raditi.

– Neka to naprave odmah, ako ne, sutra smo kod njih u Zagrebu.

9.15 – U 8.30 radnici Uljanika imali su sastanak u menzi da bi se dogovorili o aktivnostima. Štrajku su se pridružili i kooperanti, a na sastanku je bilo oko 1000 radnika. Štrajkaši su sada krenuli ispred Uprave.

Nisu im isplatili plaće za rujan: Radnici Uljanika započeli štrajk

Radnici Uljanika od ponedjeljka u 7 ujutro ponovno su u štrajku jer im nije isplaćena plaća za rujan i zadnjeg dana postupka mirenja nikakav konkretan odgovor ili prijedlog rješenja za aktualnu situaciju u Uljaniku nije stigao te je Štrajkaški odbor na sastanku u nedjelju predvečer donio odluku da se ide u štrajk, potvrdio je Boris Cerovac…

“Dogovoreno je da se u ponedjeljak ujutro u 8,30 sati svi radnici okupe u menzi kako bi s njima dogovorili daljnje štrajkaške aktivnosti. Prva će nam stvar svakako biti doći ispred zgrade direkcije i još jednom iskazati nezadovoljstvo situacijom te tražiti ostavku Uprave za koju smatramo da snosi veliki dio odgovornosti za  stanje u kojem se naše brodogradilište našlo, a samim time i radnici Uljanika”,  rekao je Cerovac.

D.K.


Podijeli

Comments are closed.