VIDEO Promaknuća i pohvale u povodu Dana Oružanih snaga RH i proslave 28. obljetnice Oružanih snaga RH

Promaknuta su 142 pripadnika Oružanih snaga, 14 časnica i 128 časnika. Promaknuto je 11 pukovnika u čin brigadira (među kojima jedna pukovnica u čin brigadirke)...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

U povodu Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske premijer Andrej Plenković i ministar obrane Damir Krstičević sudjelovat će na svečanosti imenovanja Trga Hrvatske vojske i Prilaza Zbora narodne garde…

U povodu Dana Oružanih snaga RH predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović promaknula je 142 pripadnika Oružanih snaga, 14 časnica i 128 časnika, a pohvalu je dobilo deset pripadnika OS-a RH.

U povodu Dana Oružanih snaga RH, Dana Hrvatske kopnene vojske i 28. obljetnice Oružanih snaga RH, predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović donijela je na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, na prijedlog potpredsjednika Vlade i ministra obrane, odluke o promaknućima i pohvalama za pripadnice i pripadnike Oružanih snaga Republike Hrvatske, priopćeno je u ponedjeljak iz Ureda predsjednice.

Promaknuta su 142 pripadnika Oružanih snaga, 14 časnica i 128 časnika. Promaknuto je 11 pukovnika u čin brigadira (među kojima jedna pukovnica u čin brigadirke).

U čin brigadira promaknuti su pukovnici: Mladen Getz, Jadranko Jambrec, Marin Kostelac, Denis Kovačević, Ivica Petrić, Nediljko Sirić, Valentin Skroza, Snježana Tomić, Mladen Viher, Mile Vukičević i Tomislav Zeko.
Promaknuto je 37 bojnika u čin pukovnika i dva kapetana korvete u čin kapetana fregate (među kojima dvije bojnice u čin pukovnice).

Promaknuta su 43 satnika u čin bojnika i četiri poručnika bojnog broda u čin kapetana korvete (među kojima tri satnice u čin bojnice).

U činove viših časnika promaknuto je ukupno 97 časnika, među kojima je šest žena.
Promaknuto je 38 natporučnika u čin satnika i jedan poručnik fregate u čin poručnika bojnog broda (među kojima osam natporučnica u čin satnice).

Promaknuto je šest poručnika u čin natporučnika. U činove nižih časnika promaknuto je ukupno 45 časnika, među kojima je osam žena. Pohvaljeno je deset pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća pohvalu vrhovne zapovjednice dobili su: brigadir Emilio Turina, brigadir Slaven Pedić, brigadir Bruno Špoljar, kapetan bojnog broda Milenko Crljen, pukovnik Jurica Miškulin, pukovnik Ante Lovrić, bojnik Mirko Mihić, satnica Marijana Maljak, satnik Zlatko Pranjić i časnički namjesnik Goran Brnelić, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednice RH, donosi HRT-VIDEO.

M.M.

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

pet × 2 =