VIDEO Prije točno četiri godine Khabib je ugušio McGregora, prisjetimo se kraja borbe i kaosa koji je nakon toga nastao

NEPONOVLJIVI UFC 229...Niti jedna UFC priredba u povijesti nije postigla takvu prodaju, ali niti interes kao UFC 229...

Podijeli

foto- screenshot

Niti jedna UFC priredba u povijesti nije postigla takvu prodaju, ali niti interes kao UFC 229.

Noć sa 6. na 7. listopada 2018. godine donijela je najveći MMA spektakl koji smo do sada imali priliku vidjeti. Obranu titule prvaka UFC-ove lake kategorije, Khabiba Nurmagomedova, protiv najveće zvijezde u povijesti ovog borilačkog sporta, Conora McGregora.

UFC 229 priredba ugostila je ova dva velika rivala u Las Vegasu.

Prisjetimo se samo svega što se dogodilo i samo par mjeseci ranije, odnosno napada na autobuse tijekom priredbe u Brooklynu, na kojoj je Khabib došao do titule prvaka, savladavši Ala Iaquintu. Tada je McGregor objasnio da je u pitanju bila odmazda zbog reakcije Khabiba i njegovog tima prema Conorovom prijatelju, Artemu Lobovu.

Ušlo se tako u okršaj uz puno različitih emocija, a one su čini se puno pozitivnije u borilačkom smislu djelovale na Khabiba, koji je u Octagon ušao kao čovjek na zadatku, čovjek s ciljem ne samo da McGregora pobijedi nego da ga pokuša što je više izdominirati i ako je ikako moguće razotkriti te osramotiti.

Khabib uništio McGregora

Sredinom četvrte runde uhvatio je McGregora u gušenje i prisilio ga na ono što borce najmanje vole raditi, tapkanje. Do dan danas mnogi smatraju da je McGregor izgubio tim tapkanjem dio svoje časti, odnosno da bi ratnički bilo da se pokušavao izboriti sve dok ne zaspe.

Sve je rezultiralo masovnom tučnjavom između dva tima, ali i još nekih osoba koje su se priključile, većinom iz prvih redova gledališta. Uistinu nezaboravne scene.

Khabib je na kraju odveden iz dvorane bez da je primio pojas prvaka, koji je tada po prvi put obranio, dok je Conor još neko vrijeme ostao u Octagonu uz članove svog tima.

Priredba je na kraju ostvarila ogroman financijski uspjeh, sa čak 2.4 milijuna prodanih prijenosa. To je UFC-ov rekord za koji se čini da još neko vrijeme neće biti ugrožen.

Khabib se nakon toga borio još malo dva puta, prije nego se umirovio sa savršenim omjerom 29-0. McGregor se vratio tek 15 mjeseci kasnije, savladavši Donalda Cerronea, ali nakon toga su uslijedila dva poraza od Dustina Poiriera. Trenutno je teško zaključiti kakve bi mogle biti njegove ambicije za budućnost.


Podijeli