VIDEO – Pretjerano treniranje policijske strogoće prema hrvatskim navijačima za razliku od ponašanja policije prema huliganima iz Crne Gore…

Znakovito je i to, što je vidljivo na priloženom videu, da jedan od policajaca bez kape na glavi trči da bi navijača koji leži na zemlji, moguće ili lupio ili tko zna što. Svakako bi ga trebalo upitati , gdje mu je u tom trenutku bila službena kapa kako bi se prepoznao kao službena osoba...

screenshot/ Pretjerano treniranje strogoće nad hrvatskim navijačima
Podijeli

Navijače košarkaškog kluba Budućnost iz Podgorice, policija je privela na Trgu Bana Jelačića iza 14 sati, nakon što joj je prijavljeno narušavanje javnog reda.

Od 57 gostujućih navijača koje je zbog narušavanja javnog reda privela u nedjelju zagrebačka policija, 12 ih je uz optužni prijedlog odvedeno na Prekršajni sud, dok ih je za njih 45 izdan prekršajni nalog, zbog prekršaja iz zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Gostujući navijači (huligani!)su uoči utakmice podgoričke Budućnosti i zagrebačke Cedevite, uz glasno vikanje po središtu grada razbijali kontejnere i boce. Uz to navijači su uzvikivali “Ovo je Srbija”-“Ubij ustaše”.

Policija je objavila u ponedjeljak da su navijači tijekom policijskog postupanja odbacili predmete pogodne za napad te da su policajci nad njima zbog svladavanja otpora uporabili raspršivač s nadražujućom tvari, tjelesnu snagu i palicu.

Na Prekršajni je sud uz optužni prijedlog odvedeno 12 navijača koji su pružali otpor, dok je ostalima izdan prekršajni nalog, među kojima je i pet naloga za prekršaj Zakona o strancima.

Zanimljivu razliku u ponašanju hrvatske policije prema hrvatskim i crnogorskim navijačima  zapazio je i Mostov zastupnik u Saboru, Marko Sladoljev. On je na svojoj službenoj Facebook stranici objavio zanimljiv kolaž slika na kojem uspoređuje postupanje hrvatske policije prema navijačima (huliganima!) Budućnosti i domaćim, hrvatskim  navijačima.

Nekorektno ponašanje policije prema hrvatskim navijačima

Na videu je jasno vidljivo kako jedan od policajaca udara nogom mladog čivjeka koji leži kao da su u nekom srpskom logoru a ne u hrvatskoj. Ne opravdavajući nikoga i ničije postupke od navijača, jako je važno napomenuti da je postupanje policije jako različito i dosta brutalnije prema hrvatskim navijačima nego prema onim jučer iz Crne Gore koji su uzvikivanjem usred hrvatske pozivali na ubojstva i vičuči “Ovo je Srbija”-“Ubij ustaše” povrijedili i hrvatski Ustav i sve hrvatske zakone, te samim tim zaslužili i odgovarajuće zatvorske kazne za javni govor mržnje u drugoj državi,  što u civiliziranim zemljama ne smije proći nekažnjeno.

Težak prekršaj ponašanja polivcije prema hrvatskim navijačima koji nisu pružali otpor ležeći licem okrenutim prema asvaltu.

Znakovito je i to, što je vidljivo na priloženom videu, da jedan od policajaca bez kape na glavi trči da bi navijača koji leži na zemlji, moguće ili lupio ili tko zna što. Svakako bi ga trebalo upitati , gdje mu je u tom trenutku bila službena kapa kako bi se prepoznao kao službena osoba.

Na kraju videa, vidljivo je da su mlađeg navijača, čak nekoliko policajaca grubo izvukli iz grupe koja je kao u srpskom logoru ležala glavom prema asvaltu ne pružajući nikakav otpor policiji. Pogledajte video.

“Reakcija hrvatske policije prema navijačima Budućnosti se uvelike razlikovala od one prema hrvatskim navijačima. Dok su ovi razbijali i vikali “Ovo je Srbija” i”Ubij ustaše”, hrvatski su navijači upozoravali na kriminal u našem nogometu”, napisao je Sladoljev na svom Facebooku..

Slične teme;

Pogledajte kako je hrvatska policija postupila prema navijačima Torcide a kako prema huliganima iz Crne gore…FOTO…


Podijeli