VIDEO Predstavljena internetska stranica vojnipilot.hr na kojoj će svi zainteresirani moći pronaći detalje o načinima ostvarivanja karijere u HRZ-u…

Novu internetsku stranicu u internetski prostor pustio je kadet-vojni pilot Goran Crnički koji je pozvao mlade da se priključe Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu, prihvate izazov i postanu vojni piloti...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Predstavljena internetska stranica vojnipilot.hr na kojoj će svi zainteresirani moći pronaći detalje o načinima ostvarivanja karijere u HRZ-u…

U prigodi svečanog obilježavanja 28. obljetnice Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u četvrtak, 12. prosinca 2019. godine u Središtu za obuku “Rudolf Perešin” u vojarni u Zemuniku otvorena je izložba u čast legendarnog heroja Domovinskog rata Rudolfa Perešina  “Povratak pobjednika – Rudolf Perešin – život i djelo” i predstavljena je nova internetska stranica  vojnipilot.hr posvećena zvanju vojnog pilota.

Zapovjednik Središta za obuku “Rudolf Perešin” brigadir Goran Huljev govoreći o konceptu izložbe, istaknuo je kako izložba prikazuje put povratka Perešinovog MiG-a 21 u Hrvatsku pa sve do velikog interesa građana koji su obišli avion izložen ispred Ministarstva obrane u Zagrebu.

“Kao što vidite, interes su imali i oni stariji, ali i oni najmlađi, posebno nam je drago bilo vidjeti djecu vrtićke dobi ispred aviona našeg Rudija”, istaknuo je Huljev.

Ljerka Perešin: 2019. je Rudijeva godina

“Nikada nećete biti zaboravljeni”, riječi su koje je supruga Rudolfa Perešina, Ljerka Perešin uputila svim poginulim hrvatskim braniteljima te tako otvorila izložbu posvećenu njezinom suprugu koji je, kako je kazala, imao jednu vrlinu zbog koje nikada neće biti zaboravljen.

“Junaštvo može izblijediti, to mi svi znamo. No, ako čovjek posjeduje vrlinu poniznosti kao što ju je imao moj Rudi, onda njegov lik i djelo nikada neće biti zaboravljeni. Hvala na svemu što je učinjeno za povratak njegovog aviona u Hrvatsku, time smo još jednom pokazali kako smo zajedno uistinu jači”, rekla je Ljerka Perišin te uputila čestitke pripadnicima HRZ-a povodom njihovog dana.

“Biti pilot znači imati jednu posebnu čast. Piloti su stup inteligencije Hrvatske vojske i zato je moja poruka njima da moraju uvijek i zauvijek biti primjer ostalima. Biti moralna vertikala u svim izazovima ma kakvi oni bili”, poručila je Perešin.

Predstavljena nova internetska stranica vojnipilot.hr
Predstavljena nova internetska stranica vojnipilot.hr

Predstavljena nova internetska stranica vojnipilot.hr

Također, u ovoj prigodi predstavljena je nova službena internetska stranica Hrvatskog ratnog zrakoplovstva vojnipilot.hr na kojoj će svi zainteresirani moći pronaći detalje o načinima ostvarivanja karijere u HRZ-u.

Novu internetsku stranicu u internetski prostor pustio je kadet-vojni pilot Goran Crnički koji je pozvao mlade da se priključe Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu, prihvate izazov i postanu vojni piloti.

Web stranica vojnipilot.hr služit će kao platforma za objavu specifičnih i za javnost bitnih i dostupnih informacija iz ovog područja, u cilju proaktivnog predstavljanja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i poziva vojni pilot, odnosno približavanja javnosti ove grane Hrvatske vojske i časnog poziva vojnog pilota.

 M.M.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 16 =