VIDEO Predsjednik RH Milanović: Čović se zamjerio Plenkoviću, on će mu se ići svetiti…Kaže da je Michel “good guy” – “ne pita ga se, nebitan je”…

Čovićev nedolazak na sastanak na kojem sjede, kako je rekao, "dvojica bošnjačkih predstavnika", je ispravna odluka i jedina moguća, smatra Milanović. Rekao je da se čudi što je Čović uopće otišao onamo...

Podijeli

foto-screenshot

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel jučer je u Bruxellesu okupio čelnike parlamentarnih stranaka u Bosni i Hercegovini na sastanku na kojem se nije pojavio Čović, iako je doputovao u Bruxelles.

Predsjednik RH Milanović je, odgovarajući na pitanja novinara nakon svečanosti obilježavanja 20. obljetnice ustrojavanja Zapovjedništva za potporu u vojarni Croatia u Zagrebu, rekao da Plenković pokušava stvoriti iluziju da preko dvije osobe koje su visoko rangirane u Bruxellesu, ali ne mogu ništa promijeniti jer ih se ne pita, proaktivno djeluje, jer unaprijed se zna da se neće moći promijeniti ništa. Između ostalog je rekao da je Michel “good guy” – “ne pita ga se, nebitan je”.

Čovićev nedolazak na sastanak na kojem sjede, kako je rekao, “dvojica bošnjačkih predstavnika”, je ispravna odluka i jedina moguća, smatra Milanović. Rekao je da se čudi što je Čović uopće otišao onamo.

– Od gospodina Čovića su se tražile i očekivale neke radnje koje spadaju u domenu protuprirodnog bluda za političara poput njega, predstavnika hrvatskog naroda. To je to. To mu je priuštio Plenković, rekao je Plenković.

– To nije eksces, to je očekivano ponašanje. Možemo ga opisati kao eksces, ali Čović nije imao izbora, dodao je.

– Ideja je bila potpisati neki pohani, nedopečeni, nedokuhani memorandum u kojem se daju nekakva obećanja kako bi se reklo da Plenković nešto proaktivno radi, a pritom grabež traje, ocijenio je Milanović.

Milanović je rekao da to nije stvar HDZ-a, nego hrvatske stvari, odnosno hrvatskih interesa.

Ustvrdio je i da se Čović distancom koju je zauzeo zamjerio Plenkoviću.

– I ovaj će mu se ići svetiti, dodao je Milanović.VIDEO

Videofacebook-HRT

T.H.

VEZANE VIJESTI

EU: Potpisan dokument o BiH bez sudjelovanja hrvatskih stranaka…Čović se u znak prosvjeda nije niti pojavio: ‘Ovo nema smisla‘


Podijeli